Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Martie 2021
Vizualizari: 96
Comentează add

Președintele democrat american, Joe Biden, a promis o nouă și dură abordare față de Moscova.

SUA ar urma să sancționeze cetăţeni ruşi pentru otrăvirea lui A. Navalnîi

sergiu-stet

  Alexei Navalnîi. Foto: Arhivă.

Este de aşteptat ca SUA să instituie sancțiuni încă din această săptămână împotriva unor cetăţeni ruși implicaţi în otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, au declarat pentru Reuters trei surse familiare cu această chestiune.
 
Sursele au refuzat să identifice persoanele vizate sau autoritățile legale pe care Washingtonul le-ar folosi pentru a le penaliza. Lui Aleksei Navlanîi i s-a făcut rău într-un avion care se îndrepta spre Siberia în august anul trecut și a fost transportat cu avionul în Germania, unde medicii au ajuns la concluzia că a fost otrăvit.
 
Departamentul de Stat nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la posibilitatea impunerii de sancțiuni. Fostul președinte al SUA, Donald Trump, nu a făcut nimic pentru a-i pedepsi pe ruşii pe care experții ONU în domeniul drepturilor omului i-au declarat că vinovați ar fi încercat să-l omoare pe dl. Navalnîi, ca parte a unei serii de atacuri împotriva oponenţilor şi disidenților.
 
Reprezentanţii mai multor țări occidentale afirmă că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanţă toxică, dar Kremlinul a negat orice implicare. După tratamentul său în Germania, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a întors în Rusia, în ianuarie. El a fost arestat și ulterior condamnat la mai mult de doi ani de închisoare pentru încălcări ale condiţiilor eliberării condiționate.
 
Președintele democrat american, Joe Biden, a descris luna trecută condamnarea dlui Navalny ca fiind "motivată politic" și a cerut eliberarea acestuia. El a promis o nouă și dură abordare față de Moscova, spunând că SUA nu va mai fi "pasivă" față de acțiunile agresive ale Rusiei.
 

Etichete Aleksei NavalnîiRusiaJoe Bidensancțiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live