Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Iunie 2020
Vizualizari: 223
Comentează add

SUA ar putea crește numărul militarilor dislocați în Polonia

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

SUA vor redisloca în Polonia nu o mie, ci două mii de militari, transmite publicația poloneză "Gazeta Prawna".

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, intenționează să viziteze SUA pe 24 iulie. RIA Novosti scrie că unul dintre principalele subiecte aflate pe agenda convorbirilor pe care Duda le va avea cu președintele american, Donald Trump, va fi cooperarea în domeniul militar.

"În țara noastră trebuie să vină aproximativ două mii de soldați americani, și nu în jur de o mie, cum se preconiza anterior. Va fi redislocat, de asemenea, comandamentul Corpului V al armatei americane, aflat în prezent în Germania", se arată într-un comunicat citat de RIA.

De asemenea, potrivit datelor publicației poloneze, SUA "au un plan de a redisloca în Polonia aproximativ 30 de avioane de vânătoare americane F-16". Mai mult decât atât, ziarul polonez informează că în timpul vizitei lui Duda în SUA va fi încheiată o înțelegere potrivit căreia Poloniei îi vor fi transferate cinci avioane de transport C-130 Hercules.

Potrivit "Gazeta Prawna", Polonia își va anunța în curând intenția să cumpere din SUA elicoptere de luptă AH-64 Apache sau Bell AH-1Z Viper. Președinții Duda și Trump intenționează să semneze acordul DCA (Defence Cooperation Act), care reglementează condițiile în care trupele americane se vor afla în Polonia.

Potrivit RIA Novosti, pe teritoriul Poloniei se află dislocați în prezent aproximativ cinci mii de militari  americani.


Etichete PoloniaSUAmilitariAndrzej Duda,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live