Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Februarie 2021
Vizualizari: 262
Comentează add

SUA ar putea autoriza al treilea vaccin anti-COVID, cel al companiei Johnson&Johnson.

SUA ar putea autoriza al treilea vaccin anti-COVID

florin-lepadatu

Foto: facebook/Ro Vaccinare.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite a constatat că vaccinul cu o singură doză al companiei Johnson&Johnson este sigur și eficient împotriva formelor severe de COVID-19.

După analiza grupului de experți ai Administrației pentru Alimente și Medicamente, Statele Unite ar putea autoriza astfel al treilea vaccin anti-COVID, considerat o alternativă rentabilă la produsele Pfizer și Moderna.


Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Experţii vor vota mâine dacă să recomande autorizarea vaccinului Johnson&Johnson, după care Administrația pentru Alimente și Medicamente l-ar putea autorizat chiar sâmbătă. Distribuirea lui ar urma să înceapă la numai câteva zile după autorizare.

Vaccinul Johnson&Johnson, care nu necesită decât o doză, ar asigura o mai bună protecție decât erau așteptările împotriva noilor tulpini ale virusului. Noi documente publicate inclusiv primele analize tehnice ale Administrației pentru Alimente și Medicamente vin cu dovezi că vaccinul Johnson&Johnson este sigur, cu efecte secundare mai ușoare decât cele ale vaccinurilor Pfizer și Moderna.

Nu au fost raportate reacții alergice severe. Experții spun că vaccinul Johnson&Johnson va schimba dramatic cursul pandemiei, pentru că logistica lui permite centrelor de sănătate, cabinetelor medicale obișnuite și farmaciilor să administreze ele însele vaccinul.

El poate fi transportat și stocat luni de zile la temperaturi normale, de frigider, spre deosebire de vaccinurile Pfizer și Moderna, care trebuie păstrate la temperaturi extrem de scăzute.


Etichete sua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live