Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Campionilor Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

31 Iulie 2017
Vizualizari: 914
Comentează add

Sistemul anti-rachetă THAAD a fost proiectat pentru a răspunde ameninţărilor din partea unor ţări ca Iranul sau Coreea de Nord.

SUA anunţă un test reuşit de doborâre a unei rachete balistice

catalin-gombos

 Rachetă interceptoare din sistemul american de scut antirachetă THAAD         Foto: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29114493.

Statele Unite au testat cu succes sistemul anti-rachetă THAAD şi au doborât o rachetă balistică cu rază medie de acţiune deasupra Pacificului, transmite agenţia Reuters.

Agenţia americană pentru Apărare împotriva Rachtelor a anunţat că, până acum, sistemul THAAD a doborât 15 ţinte. Ultimul test a avut loc în contextul în care Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică inter-continentală şi a afirmat că are capacitatea de a lovi orice ţintă de pe teritoriul Statelor Unite.

THAAD a fost proiectat pentru a răspunde ameninţărilor din partea unor ţări ca Iranul sau Coreea de Nord. Recentul test anti-rachetă fusese, însă, programat înainte de lansarea nord-coreeană şi viza un alt tip de rachetă decât cel utilizat de Phenian. 


Etichete THAADIranCoreea de NordPhenianrachete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live