Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE - continuare Duminică, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 304
Comentează add

Preşedintele Donald Trump s-a întâlnit deja cu principalii săi consilieri pentru securitate naţională

SUA anunţă astăzi, decizia privind sancţiunile împotriva Iranului

octavian-begu

 

Şefa diplomaţiei europene şi miniştrii de externe ale celor 3 ţări - Marea Britanie, Germania, Franţa, implicate în semnarea acordului privind programul nuclear al Iranului din 2015 - cer Statelor Unite să-l respecte şi să-l protejeze pentru că funcţionează, face lumea mai sigură şi împiedică o potenţială cursă a înarmării nucleare în regiune.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a subliniat şi el, într-o convorbire telefonică cu omologul său american, importanţa respectării acordului cu Iranului de către toţi semnatarii acestuia.

Potrivit France Presse, preşedintele Donald Trump s-a întâlnit deja cu principalii săi consilieri pentru securitate naţională, dar decizia legată de o renunţare la sancţiuni la adresa Iranului sau de reimpunerea acestora va fi anunţată astăzi.

Sancţiunile au fost suspendate, conform înţelegerii din 2015, dar Trump a refuzat în octombrie trecut să certifice că Teheranul respectă termenii acordului nuclear.

Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, a declarat, ieri, că se aşteaptă ca preşedintele să impună Iranului şi alte sancţiuni. 

 

Etichete SUAIransanctiuniEmmanuel MacronDonald Trumpnuclear

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live