Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

4 Noiembrie 2020
Vizualizari: 433
Comentează add

Milioane de voturi din state cheie, precum Pennsylvania, Wisconsin și Michigan, sufragii exprimate înaintea zilei de alegeri, nefiind încă numărate.

SUA: Alegerile prezidențiale, departe de a fi încheiate

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

(COMBO) This combination of pictures created on November 4, 2020 shows Democratic presidential nominee Joe Biden gestures after speaking during election night at the Chase Center in Wilmington, Delaware, and US President Donald Trump speaks during election night in the East Room of the White House in Washington, DC, early on November 4, 2020.  President Donald Trump and Democratic challenger Joe Biden are battling it out for the White House, with polls closed across the United States Tuesday -- and a long night of waiting for results in key battlegrounds on the cards. MANDEL NGAN, ANGELA WEISS / AFP

Alegerile prezidenţiale din Statele Unite sunt departe de a se fi încheiat. Milioane de voturi din state cheie, precum Pennsylvania, Wisconsin și Michigan, sufragii exprimate înaintea zilei de alegeri, nefiind încă numărate.

Potrivit estimărilor CNN, Joe Biden a obținut 224 de voturi electorale, în timp ce președintele Donald Trump 213.

Niciunul dintre candidați nu pare să fi oferit răspunsurile așteptate de americani pentru gestionarea celor două crize: sanitară și economică.


Cu ţara în faţa crizei duale, nouă luni de zile de pandemie și de devastare economică, alegătorii au fost profund divizați cu privire la care dintre crize contează mai mult.

Opinia lor cu privire la care dintre ele este mai importantă merge clar de-a lungul liniilor partizane, cu cei care cred că pandemia este mai importantă, favorizându-l pe Joe Biden, în vreme ce cei care spun că economia și locurile de muncă sunt mai importante îl favorizează pe Donald Trump.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la ieșirea de la vot de către Associated Press, două treimi dintre alegători cred că ţara se îndreaptă într-o direcție greșită, iar acei laegători  l-au ales într-un număr copleșitor pe democratul Joe Biden.

Iar, în vreme ce președintele Trump a încercat în campania sa să concentreze atenția publicului asupra altor teme distrugând atenția de la pandemie, mai mult de 4 din 10 alegători sunt de părere că aceasta este cea mai importantă criză pe care ţara o are în față.

Un sondaj separat, tradiționalul exit-poll realizat de Edison Research, a pus întrebarea diferit, iar concluzia este că în sondajul Edison, 1 din 5 alegători crede că virusul este cea mai importantă problemă.

Mai mulți alegători au spus că economia este mai importantă, iar un procent similar arată că inegalitatea rasială a determinat modul în care au votat.

(RS)


Etichete alegeri suajoe bidendonald trump(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live