Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

4 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1676
Comentează add

Într-un raport al serviciului american de contrainformaţii, China şi Rusia sunt acuzate de spionaj economic. Peste o sută de companii americane au fost avertizate că securitatea lor online a fost compromisă.

SUA acuză Rusia şi China de furt informatic

ionut-dragu

Foto: Arhivă.

Biroul naţional de contrainformaţii american a acuzat Rusia şi China că sunt principalele surse ale atacurilor cibernetice asupra unor companii americane.

Biroul a informat că furtul de proprietate intelectuală americană şi de secrete americane reprezintă o ameninţare crescândă pentru Statele Unite.

Directorul biroului, Robert Bryant, a subliniat că Washingtonul trebuie să ia în serios astfel de atacuri.

Atât Rusia, cât şi China au respins acuzaţiile.

Potrivit BBC, raportul biroului naţional de contrainformaţii indică hackerii chinezi şi serviciile de informaţii ruseşti drept principali vinovaţi pentru atacurile informatice.

Raportul intitulat "Foreign Spies Stealing US Economic Secrets in Cyberspace" (Spioni străini fură secrete economice americane în spaţiul cibernetic), susţine că atât firme private cât şi experţi cibernetici au raportat atacuri din partea unor reţele despre care spun că provin din China.

Cu toate eforturile depuse, americanii nu au reuşit să depisteze cu exactitate provenienţa atacurilor.

Potrivit raportului, atacurile din Rusia sunt la scurtă distanţă de cele din China, dar au fost "extinse" şi "sofisticate".

BBC mai notează că FBI a alertat mai mult de 100 de companii din SUA în cursul anului trecut că securitatea lor on-line a fost compromisă.


Etichete SUARusiaChinafurtinformaţiiFBIsecuritateonline

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live