Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

20 August 2018
Vizualizari: 837
Comentează add

Declaraţii ale consilierului prezidenţial american pentru securitate naţională, John Bolton.

SUA acuză Rusia, China, Iranul şi Coreea de Nord de ingerințe în alegeri

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională John Bolton, SUA. Foto: Xinhua/Agerpres.

Administraţia Statelor Unite este îngrijorată că Rusia, China, Iranul şi Coreea de Nord ar putea încerca să interfereze în alegerile pentru Congres din noiembrie.

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională John Bolton a arătat, pentru televiziunea ABC News, că Administraţia ia măsuri în încercarea de a preveni amestecul în alegeri, dar a adăugat că nu numai acestea sunt potenţiale ţinte ale hackerilor internaţionali ostili, ci o întreagă serie de sisteme vulnerabile, atât în guvern, cât şi în sectorul privat.

'Administraţia americană nu vrea război în spaţiul cibernetic, ci pace' - a mai spus Bolton, adăugând că trebuie stabilite ca atare structurile de descurajare a atacurilor astfel încât adversarii Americii care au comis atacuri împotriva ei sau încearcă să atace să înţeleagă că vor plăti un preţ mare.

În acelaşi interviu domnul Bolton a spus că secretarul de stat Pompeo va călători în curând la Phenian, unde Administraţia americană se aşteaptă ca acesta să aibă o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Scopul vizitei este obţinerea de progres în negocierile pentru denuclearizarea Coreii de Nord, ceea ce, potrivit lui Bolton, Administraţia americană se aşteaptă să se realizeze într-un an de zile.


Etichete consilierul prezidenţial american pentru securitate naţionalăJohn Boltonrusiachinairancoreea de nordalegeri congres

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live