Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

19 Decembrie 2017
Vizualizari: 606
Comentează add

Un oficial a afirmat că Phenianul este direct responsabil pentru softwareul care a afectat mai mult de 150 de ţări.

SUA acuza oficial Coreea de Nord pentru un atac cibernetic din 2017

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump a acuzat Rusia de subversiune cu scopul de a submina încrederea în societăţile libere şi deschise.

Generalul H. R. McMaster a făcut declaraţiile pentru BBC într-un interviu amplu, realizat după ce preşedintele Trump a trasat o nouă politică de securitate naţională.

"Această strategie vede lumea aşa cum este. Nu crează un fel de model aspiraţional. Astfel, aşa trebuie să vedem comportamentul Rusiei. Trebuie să vedem exact ce face Rusia. Bineînţeles că trebuie să ţinem cont de comportamentul destabilizator al Rusiei şi de campaniile sofisticate de propagandă şi dezinformare, de eforturile de a polariza comunităţile şi de a le învrăjbi unele împotriva altora în special în lumea democrată şi în societăţile libere şi deschise. Folosesc această deschidere, această libertate, împotriva ţărilor pentru a le slăbi", a declarat generalul McMaster.

El a descris de asemenea Coreea de Nord drept o ameninţare gravă pentru întreaga lume. Statele Unite au acuzat oficial Coreea de Nord pentru un atac cibernetic din 2017, în urma căruia sistemele de computere din lume au fost virusate. Un oficial a afirmat că Phenianul este direct responsabil pentru softwareul care a afectat mai mult de 150 de ţări.


Etichete H. R. McMasterPhenianataccyberciberneticstrategie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live