Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

1 Octombrie 2019
Vizualizari: 259
Comentează add

SUA au anunţat noi sancţiuni împotriva unor cetăţeni ruşi

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Secretarul de stat american, Mike Pompeo. Foto: Arhivă/ Agerpres

Statele Unite au anunţat noi sancţiuni împotriva unor cetăţeni ruşi, de data aceasta pentru amestec în alegerile parţiale pentru Congres.

Reporter: Departamentul Trezoreriei a impus ieri sancţiuni împotriva mai multor cetăţeni ruşi în legătură cu eforturile lor de a interfera în alegerile de la mijloc de mandat prezidenţial, aşa-numitele midterms, din 2018.

Între cei sancţionaţi, se numără şi  Evgheni Prigojin, principalul sponsor al Agenţiei ruseşti de Cercetare pentru Internet, un grup pe care fostul procuror special Robert Mueller l-a identificat că a lansat o campanie susţinută de dezinformare "menită să provoace şi să amplifice tulburări politice şi sociale" în SUA înaintea alegerilor din 2016.

Prigojin, care este supranumit "bucătarului lui Putin" pentru că are o companie de catering folosită de Kremlin, este considerat a face parte din cercul intern al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Departamentul Trezoreriei a acuzat Agenţia de Cercetare pentru Internet, cu sediul la Sankt Petersburg, că a folosit persoane fictive pe media sociale şi a răspândit informaţii false în încercarea de a influenţa alegerile "midterms" din 2018 şi de a submina încrederea în instituţiile democratice ale SUA.

Departamentul Trezoreriei a sancţionat de asemenea şase alţi ruşi cunoscuţi a fi membri ai agenţiei cu sediul la Sankt Petersburg. Patru dintre ei au fost sancţionaţi, alături de Prigojin, şi în martie pentru activităţi cibernetice ostile.

 


Etichete MikePompeoSUAsanctiunicetateni rusi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live