Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

14 Iunie 2017
Vizualizari: 1642
Comentează add

Cercetatorii au mai descoperit că frații care sufereau de autism au avut o absorbție mai mare a plumbului și o absorbție redusă de mangan și zinc.

Studiu: Toxinele pot creşte riscul de apariţie a autismului

adriana-turea

Foto: Arhiva / Asociația Învingem Autismul.

Un nou studiu arata ca expunerea la anumite toxine in ultimul trimestru de sarcina si primele luni de viata ale bebelusului, precum si carentele unor minerale, cum ar fi manganul si zincul, pot creste riscul de aparitie a autismului.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca frații care sufereau de autism au avut o absorbție mai mare a plumbului și o absorbție redusă de mangan și zinc, în timpul ultimului trimestru de sarcina și în primele luni după naștere. 

Mai mult, din analiza dinților bebelușilor s-a observat ca nivelurile de metale la trei luni după naștere s-au dovedit a fi cauze ale aparitiei tulburarii de spectru autist peste opt-zece ani. Nutritionistul acreditat al Comitetului International Olimpic, Lygia Alexandrescu, spune ce se poate face pentru a preveni imbolnavirea din punct de vedere alimentar:

„Trebuie sa se dea atentie alimentatiei gravidei in ultimele doua trimestre de sarcina. De asemenea, in momentul in care exista cea mai mica suspiciune ca bebelusul a avut anumite carente sau ca a fost expus la metale grele, atunci mamica si pediatrul trebuie sa aleaga formula de lapte cea mai buna pentru dezvoltarea bebelusului, tocmai pentru a completa aceste carente de mangan si zinc. Suplimentarea fara motiv a alimentatiei bebelusului poate sa conduca la o cantitate prea mare in organism, ceea ce nu ar ajuta dezvoltarea armonioasa a copilului. Deci nu trebuie sa suplimentam pentru a preveni, insa trebuie sa fim constienti de aportul de mangan si de zinc al copilului si de asemenea, sa-l tinem departe de orice sursa de plumb.”

Cercetarea a fost realizata de o Universitate de Medicina din America si publicata in revista Nature Communications la inceputul acestei luni. Cercetatorii au utilizat ca sursa de analiza smaltul dentar al copiilor.


Etichete autismmanganzinctoxine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live