Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

19 Mai 2021
Vizualizari: 905
Comentează add

Persoanele cu vârste sub 60 de ani care au fost vaccinate cu prima doză de la AstraZeneca vor primi a doua doză de la Pfizer - au decis autoritățile din Spania.

Studiu spaniol privind combinarea vaccinurilor AstraZeneca și Pfizer

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

FOTO: www.jnj.com

Persoanele cu vârste sub 60 de ani care au fost vaccinate cu prima doză de la AstraZeneca vor primi a doua doză de la Pfizer - au decis autoritățile din Spania.

Hotărârea a fost anunțată după realizarea unui studiu cu 600 de voluntari, după ce la jumătatea lunii martie vaccinarea persoanelor sub 60 de ani cu serul britanic fusese întreruptă din cauza unor efecte secundare grave.

José Antonio Frias este coordonatorul rețelei de cercetare clinică de la Institutul "Carlos al III-lea", unde a fost efectuat acest studiu: Putem să tragem concluzia că administrarea unei doze de întărire printr-o schemă de vaccinare mixtă, bazată pe vaccinul Comirnaty de la Pfizer, este imunogenă la un nivel foarte înalt, cu o creștere a anticorpilor de 30-40 de ori după intervalul de 7 până la 14 zile.

De asemenea, este sigură, cu reacții adverse similare observate la administrarea altor vaccinuri, care în niciun caz nu au fost grave sau care să necesite internare în spital.

Persoanele care așteptau o decizie privind o a doua doză de vaccin vor fi imunizate în următoarele zile.

Studiul spaniol privind combinarea vaccinurilor este unic în lume până acum și rezolvă situația personalului esențial, inclusiv personal sanitar, dentişti, polițiști, profesori din Spania care așteptau de la începutul lunii aprilie o hotărâre privind administrarea rapelului.


Etichete (ii)astrazenecapfizercombinarevaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live