Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Aprilie 2016
Vizualizari: 3040
Comentează add

Şapte din zece angajatori îşi găsesc cu greu salariaţii cu studii superioare de care au nevoie, potrivit unui studiu.

Studiu: Şapte din zece angajatori îşi găsesc cu greu salariaţi cu facultate

radiojurnal

Foto: Arhiva.

Şapte din zece angajatori îşi găsesc cu greu salariaţii cu studii superioare, de care au nevoie. Conform unui studiu făcut de Coaliţia pentru Dezvoltarea României, pe primul loc, între cei cu studii superioare care îşi găsesc un loc de muncă, sunt absolvenţii facultăţilor de matematică, informatică sau ştiinţe naturale.

Reporter: Alis Georgescu - Din studiu reiese că angajatorii consideră că studenţii care au ieşit de pe băncile facultăţii au dobândit cunoştiinţe în utilizarea calculatorului şi au dorinţă de dezvoltare, dar lucrurile nu stau aşa de bine atunci când vine vorba despre capacitatea de decizie, aplicabilitatea cunoştiinţelor în practică şi iniţiativă. Totodată, aceştia afirmă că, în medie, durata de formare a unui student este de opt luni, timp în care, de cele mai multe ori, aceştia preferă să caute o altă persoană care are experienţă. Daniel Enescu, unul dintre reprezentanţii Coaliţiei pentru reprezentarea României.

Daniel Enescu: Practic, ceea ce spun angajatorii este: oameni buni, nu mai scoateţi mulţi studenţi cu un nivel slab de pregătire! Am prefera să fie mai puţini şi mai bine pregătiţi, dacă se poate şi cumva, din această perspectivă, înţelegerea mea este că Facultatea de Matematică şi Informatică a înţeles asta mai bine decât alţii, în sensul în care există examen de admitere, şi asta se vede şi în satisfacţia angajatorilor. Matematica şi Informatica - erau pe primul loc în satisfacţia acestor angajatori.

Reporter: Studiul a fost realizat pe 439 de reprezentanţi ai companiilor implicate în procesul de recrutare şi selecţie a angajaţilor şi are o marjă de eroare de plus, minus 5%.


Etichete Studiuangajatorisalariaţi cu studii superioareDaniel Enescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live