Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Mai 2020
Vizualizari: 192
Comentează add

Cercetarea relevă și riscurile suplimentare la care sunt supuși copiii care provin din medii vulnerabile, în situație de criză socială.

Studiu efectuat de Organizația Salvați Copiii

radiojurnal

Foto arhivă

Mai mult de o treime dintre familiile vulnerabile socio-economic au întâmpinat dificultăți în a procura alimentele necesare hrănirii copiilor, în timpul stării de urgență, iar aproape un sfert nu au putut să le asigure acestora medicamentele necesare.

Datele unui studiu efectuat de Organizația Salvați Copiii, în rândul beneficiarilor programelor socio-educaționale pe care le dezvoltă, mai arată că peste 40% dintre copiii din eșantion nu au beneficiat de educație online, ceea ce - atrage atenția Organizația - agravează clivajul social.

Cercetarea relevă și riscurile suplimentare la care sunt supuși copiii care provin din medii vulnerabile, în situație de criză socială.

Astfel, imposibilitatea de a merge, în timpul stării de urgență, la centrele educaționale unde, pe lângă îndrumare pedagogică și sprijinul psihoemoțional, primesc și o masă caldă, i-a expus, o dată în plus, pe aceşti copii la marginalizare socială și la problemele care derivă din aceasta.

(RS)


Etichete Studiu(RS)Organizația Salvați Copiiistare de urgentaeducatievulnerabil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live