Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Victor Gheorghe

22 Septembrie 2014
Vizualizari: 1073
Comentează add

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, va prezenta principalele concluzii din studiul de impact Erasmus.

Studiu de impact pentru programul Erasmus Studiu de impact pentru programul Erasmus - Conține audio

victor-gheorghe

Euranet Plus.

Comisia Europeană va prezenta azi principalele concluzii ale unui studiu de impact pentru programul Erasmus.

Studiul a fost realizat de experți independenți și măsoară efectele pe care programul Erasmus le-a avut asupra capacității de inserție profesională și abilităților dobândite de studenți.

S-a analizat, de asemenea, măsura în care experiența câștigată cu Erasmus îi poate ajuta pe participanți să lucreze în străinătate de-a lungul carierei lor viitoare.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, va prezenta principalele concluzii din studiul de impact Erasmus la o conferință de presă care va avea loc la Bruxelles.

Audio: Studiu de impact pentru programul Erasmus.

Erasmus a fost lansat în 1987 și s-a dovedit a fi cel mai de succes program de schimb de studenți din lume.

Creșterea spectaculoasă a numărului de participanți de la o ediție la alta a determinat Comisia Europeană să lanseze anul acesta o variantă mult îmbunătățită. Este vorba despre Erasmus+, ”conceput pentru a aschimba minți și vieți”, după cum spunea comisarul Vassiliou.

Bugetul programului Erasmus+ pentru următorii şapte ani este de 14,7 miliarde de euro, cu 40 la sută mai mult decât bugetul programelor anterioare din perioada 2007-2013, fiecare stat membru urmând să beneficieze de o creştere semnificativă a finanţării pe durata programului.

Acest buget ia în considerare estimările privind inflaţia în viitor şi se estimează că se vor aloca fonduri suplimentare pentru programele de schimb din învăţământul superior şi pentru sprijinul administrativ acordat ţărilor din afara Uniunii Europene.

Două milioane de studenţi din învăţământul superior au acum posibilitatea să studieze sau să urmeze cursuri de formare în străinătate.

De asemenea, 800.000 de profesori, formatori, membri ai personalului didactic şi animatori pentru tineret vor putea să predea sau sau să studieze în alte țări.

Mai mult, programul prevede ca 200.000 de studenţi masteranzi care urmează un ciclu complet de studii în străinătate să beneficieze de garanţii pentru împrumuturi.

Erasmus+ finanțează parteneriate transnaționale între organizații și instituții de învățământ, cu scopul de a construi o punte între mediul educațional și cel profesional, care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe cu care se confruntă Europa.

Ca element de noutate, în domeniul sportului, programul finanțează activități accesibile publicului larg, destinate în special combaterii trucării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului.


Etichete Comisia EuropeanăUniunea EuropeanăEuranet PlusErasmusstudiustudențiAndroulla Vassilioubuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live