Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

24 Septembrie 2014
Vizualizari: 1397
Comentează add

40 de pacienți de gen masculin, din categoria de vârsta 30-50 de ani, care suferă de obezitate morbide și de diabet de tip 2 vor primi tratament personalizat combinat cu dietă.

Studiu clinic privind diabetul și obezitatea morbidă

adriana-turea

  Foto: Arhivă.

40 de pacienți de gen masculin, din categoria de vârsta 30-50 de ani, care suferă de obezitate morbidă și de diabet de tip 2 vor fi împărțiți în două grupe astfel încât unii vor primi un tratament personalizat combinat cu o dietă corespunzătoare, iar alții vor beneficia gratuit de operația de micșorare a stomacului, a anunțat profesorul doctor Cătălin Copăescu - specialist în chirurgia bariatrică.

După operație, pacienții vor fi monitorizați timp de un an, pentru a observa rezultatele.

Profesorul Cătălin Copăescu spune ca aceasta metodă, chirurgia metabolică, este alternativa modernă a tratamentului pentru diabetici.

De asemenea, aceste operații pot duce la ameliorarea până la remisia diabetului de tip 2, înainte de a avea loc pierderea semnificativă în greutate.

Selectia lotului de pacienți se va face la sfârșitul lunii noiembrie de către specialiștii Spitalului PONDERAS și cei ai Institutului Paulescu.

În România 1,5 milioane de persoane suferă de obezitate morbidă. Totodată, 600 de mii de români suferă de diabet.

Statisticile Organizației Mondiale a Sanatatii arată ca anual, în lume, peste 2,8 milioane de persoane mor din cauza excesului ponderal și al obezității.

În ceea ce privește diabetul, statisticile OMS arată că peste 340 de milioane de oameni, din întreaga lume, suferă de diabet. 


Etichete Cătălin Copăescumediciobezitatediabetpaciențitratament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live