Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 431
Comentează add

10.000 de medici au plecat din România, până în 2016 - arată cel mai recent studiu realizat de către Organizaţia profesională a cadrelor medicale din Uniunea Europeană.

Studiu: 10.000 de medici au plecat din România, până în 2016

radiojurnal

 Foto: Arhivă RRA.

10.000 de medici au plecat din România, până în 2016 - arată cel mai recent studiu realizat de către Organizaţia profesională a cadrelor medicale din Uniunea Europeană.

Cercetarea a evidenţiat şi o serie de probleme cu care se confruntă sistemele de sănătate din mai multe state, după cum explică medicul Denis Păduraru.


Denis Păduraru: : În Croația, lipsa medicilor și asistentelor medicale, pe toate segmentele; în Franța, de asemenea, lipsa medicilor. Italia, reducere a fondurilor a îngrijrilor publice de sănătate și chiar pentru unii medici - timp redus de lucru. Diferențe relevante între regiunile italiene privind calitatea și standardele, în special între nord și sud. În Polonia, lipsa banilor publici. Un sistem național al îngrijirilor de sănătate ostil pentru pacienți și medici. În România, situația este orientare spre spitale, și nu spre ambulatoriu;s istem supracentralizat în colectarea banilor și a deciziei pentru cheltuirea lor. Lipsa banilor publici, sistemul medical este condus de profesori universitari în medicină și, noi considerăm, prea mulți studenți de medicină și prea multe facultăți de medicină.


Realizator: Cei mai mulţi medici români au plecat în Belgia, Franţa, Germania şi Marea Britanie, pentru motive ce ţin de salarizare, condiţii de lucru şi respectul pacienţilor.

Autorităţile recunosc că nu cunosc numărul real al doctorilor care au ales să profeseze în altă ţară.


Etichete mediciromaniastudiuueasistente medicale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live