Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

30 Septembrie 2015
Vizualizari: 817
Comentează add

Potrivit calendarului anul universitar 2015-2016 începe oficial mâine, dar unele universităţi au programat festivităţile de deschidere la începutul acestei săptămâni.

Studenţii se întorc la cursuri

felicia-mocanu

 Universitatea Bucureşti. Foto: wikipedia.org.

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, anul universitar 2015-2016 începe oficial mâine, dar unele universităţi au programat festivităţile de deschidere la începutul acestei săptămâni. 
 
Este vorba de Academia de Ştiinţe Economice din Capitală şi Universitatea Babeş- Bolyai din Cluj-Napoca. 
 
Chiar dacă numărul studenţilor scade de la an la an, aproape un sfer dintre ei nu au loc în cămine.  
 
În acest an, concurenţa cea mai mare a fost la Academia de Studii Economice pentru cele 11 facultăţi. ASE-ul din Bucureşti a scos la concurs pentru admitere 3 mii de locuri finanţate de la buget şi 2.600 de locuri cu taxă. 
 
"Avem şi programe de studii universitare de licenţă pe care le predăm în limba engleză, care vin ca urmare a unei cerinţe care a apărut în ultimii ani din partea unor companii multinaţionale", a declarat Pavel Năstase, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. 
 
Pentru anul universitar 2015 -2016, Universitatea din Bucureşti a pus la dispoziţia candidaţilor 4.450 de locuri la buget şi 4 mii de locuri la taxă. 
 
Aşadar, studenţii sunt aşteptaţi, pe 1 octombrie, la cursurile celor 19 facultăţi ale Universităţii şi Departamentul Credis. 
 
Cei 5 mii de studenţi de la Politehnica Bucureşti sunt aşteptaţi în acest an univeristar la cele 15 facultăţi. 
 
Universitatea Tehnică de Construcţii oferă şi ea pentru anul universitar 2015 -2016 un număr de 1.300 de locuri finanţate de la buget şi 300 de locuri cu taxă. 
 
Chiar dacă a mai rămas doar o zi până la începerea unui an nou universitar, cazările sunt în desfăşurare. 
 
Ca în fiecare an, numărul locurilor de cazare, mai mic faţă de cerere, crează probleme - a afirmat Vlad Cherecheş, preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti.   
 
Vlad Chrerecheş: Aproximativ un sfert din studenţii care au nevoie de loc de cazare rămân fără. În general, se distribuie pe an de studiu, proporţional cu numărul de cereri şi numărul de studenţi. 

Etichete Academia de Ştiinţe Economice din Capitală şi Universitatea Babeş- Bolyai din Cluj-NapocaUniversitatea din BucureştiVlad Cherecheşpreşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor StudenţeştcăminecazarePavel Năstaserectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live