Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Vartolomei

10 Martie 2020
Vizualizari: 961
Comentează add

Studenţi români din Italia nu se întorc în ţară ca să nu piardă bursele

cristina-vartolomei

 

36 de studenţi de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi sunt în Italia, prin Programul Erasmus.

Deşi se declară îngrijoraţi de situaţia de acolo, ei nu doresc să se întoarcă în ţară, ca să nu piardă bursa.

Reporter: Cristina Vartolomei: Conducerea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a luat legătura cu studenţii care au burse Erasmus în Italia încă de la primele semne că situaţia de acolo se agravează. Unii dintre ei sunt prinşi chiar în zonele unde s-au semnalat cele mai multe cazuri de infecţii cu noul coronavirus.

În ciuda riscurilor, toţi tinerii plecaţi la studii au preferat până acum să rămână în Italia ca să nu piardă bursele europene.

Unii dintre ei fac practică acolo şi spun că ar rata posibilitatea de a obţine recunoaşterea specializării pe care au dobândit-o şi pentru care au muncit până acum.

Studenţii spun că se simt în siguranţă pentru că universităţile italiene au trecut la varianta cursurilor online, iar asta minimalizează pericolul de a intra în contact cu persoane infectate.

Măsuri preventive s-au luat şi la Iaşi, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", pentru tinerii care au venit aici prin programele de mobilităţi studenţeşti.

Cinci tineri din Coreea de Sud sunt izolaţi voluntar într-o casă de oaspeţi ai instituţiei ieşene de învăţământ superior. Nu prezintă niciun fel de simptome, dar este o măsură de siguranţă în condiţiile în care şi Coreea de Sud este pe lista ţărilor cu cele mai multe cazuri confirmate de COVID-19.

Deocamdată, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" nu s-a pus problema suspendării cursurilor sau a predării online.

Singura din Iaşi care a luat o astfel de decizie este Universtatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", unde învaţă şi câteva mii de studenţi străini.


Etichete studentiUniversitatea Alexandru Ioan CuzaIaşiItaliaErasmuscoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live