Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

30 Iunie 2021
Vizualizari: 356
Comentează add

Aplicația se găsește la adresa certificat-covid.gov.ro, interfața este intuitivă, iar în mai puțin de 10 pași poate fi obținut certificatul, precizează STS.

STS: Aplicația care generează certificatele COVID-19, pregătită de lansare

andrei-serban

  Foto: STS

Pagina de internet de pe care cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale privind COVID este pregătită pentru lansare începând de mâine, anunță Serviciul de Telecomunicații Speciale.
 
Aplicația se numește certificat-covid.gov.ro, interfața este intuitivă, iar în mai puțin de 10 pași poate fi obținut certificatul, precizează STS.
 
Instituţia menționează că specialiștii săi, care au dezvoltat întregul sistem informatic, au făcut ultimele optimizări în conformitate cu prevederile ordonanței adoptate ieri de Guvern.
 
Potrivit documentului, termenul de valabilitate a certificatului privind COVID este de un an de zile pentru cei care s-au vaccinat și câteva ore pentru cei care au făcut teste rapide sau de tip PCR. 
 
Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevede ca, de mâine, persoanele care doresc să călătorească în Uniunea Europeană trebuie să folosească un certificat digital, care să arate dacă sunt vaccinate anti-COVID-19 sau nu sunt bolnave.
 
Certificatul va fi descărcat de pe internet de personele care s-au vaccinat, de cele care au trecut prin boală, sau de cele care au rezultate negative ale unor teste rapide sau de tip PCR.
 
Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat că termenul de valabilitate al certificatului este de un an de zile pentru cei vaccinaţi şi de câteva ore pentru cei care şi-au făcut teste anti-COVID.
 
Ioana Mihăilă: Certificatele eliberate sunt valabile asttfel: certificatele de vaccinare până la data de 30 iunie 2022, certificatele de testare - 24 de ore pentru testul antigen rapid şi 72 de ore pentru testul Real Time PCR, iar certificatele de vindecare 180 de zile de la data primului rezultat pozitoiv  la testul pentru SARS-CoV-2 înregistrat în platforma informatică Corona Forms.
 
Persoanele care nu au acces la internet pot să obţină certificatul digital COVID de la primărie, de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei şi de la DSP-uri.

Etichete covid-19certificat digitalSTSIoana Mihăilă(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live