Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Dumăscu

16 Februarie 2019
Vizualizari: 1039
Comentează add

Aplicaţia permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112

STS a lansat aplicaţia de urgenţă "Apel 112" pentru telefoane mobile

dana-dumascu

 

Aplicaţia se numeşte "Apel 112" şi comunică instantaneu poziţia persoanei care cere ajutor la numărul unic de urgenţă. Pe baza informaţiilor de localizare, intervenţia agenţiilor specializate, adică Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, ISU-SMURD, Jandarmi şi Salvamont, este mai rapidă şi mai eficientă, crescând astfel şansele de salvare a apelantului.

Pentru a putea folosi aplicaţia într-un caz de urgenţă, utilizatorul trebuie să introducă numărul sau numerele de telefon în cazul în care în telefonul mobil sunt două cartele SIM cu servicii de date active. La prima accesare a aplicaţiei, utilizatorul trebuie să accepte termenii şi condiţiile. Apoi, dacă informaţia de localizare este disponibilă, pe ecranul telefonului sunt afişate latitudinea şi longitudinea corespunzătoare poziţiei.

Acurateţea informaţiilor de localizare depinde de calitatea semnalului GPS, iar precizia poate varia de la câteva zeci de metri până la câteva sute de metri.

Aplicaţia "Apel 112" este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din magazinele de aplicaţii Google Play şi App Store. Aplicaţia este compatibilă cu telefoanele mobile cu sisteme de operare Android şi iOS.

Pe continent, sunt şi alte ţări - Finlanda, Austria, Slovenia sau Lituania - în care populatia are la dispoziţie aplicaţii similare celei dezvoltate la noi de STS. 


Etichete Apel 112ISUSMURDGPSSalvamontlocalizareSTS

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live