Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

12 Mai 2021
Vizualizari: 495
Comentează add

Reprezentanții STS au explicat cum vor arăta acesta certificate și ce etape au fost parcurse până acum.

STS, anunţ despre certificatele digitale verzi de vaccinare

cristina-dumitrescu

FOTO: facebook.com/telecomunicatiispeciale

Certificatele digitale verzi, care vor înlesni libera circulație în Uniunea Europeană pe timpul pandemiei de COVID-19, vor fi implementate în România cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Reprezentanții STS au explicat ieri cum vor arăta acesta certificate și ce etape au fost parcurse până acum.

Certificatele digitale verzi vor conţine un cod QR şi se vor putea viziualiza, respectiv descărca, dintr-un portal web securizat.

Fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această boală sau care deţine un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital, pe care îl poate şi printa.

Codul QR din certificat va conţine informaţii de identificare, nume, prenume şi data naşterii, precum şi informaţii medicale esenţiale semnate digital, pentru a se garanta autenticitatea datelor.

Documentele vor respecta toate regulile de protecţie a datelor personale şi vor putea fi utilizate la trecerea frontierei, însoţite de actul individual de identitate. STS precizează că certificatele digitale verzi de test, pe care le-a transmis deja pe 6 mai către grupul de suport tehnic de la nivel european, au fost validate cu succes de către ţările membre.

Pe 21 mai soluţia tehnică dezvoltată de STS va fi interconectată cu cele implementate de celelalte state membre ale UE, pentru a permite eliminarea restricţiilor de testare sau carantină la trecerea frontierei.

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil crearea unui cadru legal unitar pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea acestui certificat. Parlamentul European a propus două regulamente pentru instituirea unei astfel de adeverinţe, care vor fi suspendate la finalul pandemiei de COVID-19 şi se vor aplica doar în cazul unei alte pandemii.

(RS)


Etichete certificate verzistscertificat digitalromaniavaccinarecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live