Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

5 Aprilie 2022
Vizualizari: 271
Comentează add

Copiii de grădiniță și elevii vor începe viitorul an școlar 2022 -2023 în prima zi de luni din septembrie, pe 5. Structura aduce însă aduce și câteva schimbări majore.

Structura anului școlar, publicată în Monitorul Oficial

adriana-leu

Structura anului școlar a fost publicată în Monitorul Oficial.

Copiii de grădiniță și elevii vor începe viitorul an școlar 2022 -2023 în prima zi de luni din septembrie, pe 5. Structura aduce însă aduce și câteva schimbări majore.

Pentru prima dată, anul școlar nu va mai fi structurat pe semestre sau trimestre, ci pe 5 module a câteva săptămâni intercalate cu patru vacanțe scurte.

Primul model va începe în 5 septembrie și se va încheia pentru toți copiii pe 21 octombrie, fiind urmat de o săptămână de vacanță.

După alte opt săptămâni de cursuri, va urma vacanța de iarnă, din 23 septembrie până pe 8 ianuarie, însă data exactă a revenirii în bănci va fi decisă de inspectoratele școlare județene sau al municipiului București, la fel cum urmează să fie stabilită și următoarea săptămână de vacanță care trebuie însă să fie în intervalul 6 - 26 februarie 2023.

Copiii vor mai avea vacanță între 7 și 18 aprilie 2023, pentru sărbătorile de Paște. Ultimul modul va începe în 19 aprilie și se va încheia pe 16 iunie 2023. În anul școlar 2022- 2023, elevii vor avea 36 de săptămâni de cursuri, însă două dintre acestea sunt dedicate programelor Şcoala altfel și Săptămâna Verde. Acestea vor avea loc atunci când va decide fiecare unitate de învățământ în parte, însă obligatoriu în perioada 27 februarie- 16 iunie 2023. De această dată, structura viitorului an școlar prevede și data la care se va încheia vacanța de vară - 3 septembrie 2023.


Realizator: Elevii de clasa a opta susțin astăzi simularea Evaluării naționale la Matematică. Examenul va începe la ora 9:00, iar timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore. Mâine elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba la Limba maternă. Rezultatele vor fi anunțate pe 14 aprilie, însă nu se contestă și nu se trec în catalog.


Etichete scoalamonitorul oficialan scolareleviministerul educatiei(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live