Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Mai 2021
Vizualizari: 493
Comentează add

HARTA: Proiectul ”Străzi deschise” - Primul weekend în care centrul Bucureştiului devine pietonal

”Străzi deschise”- Centrul Bucureştiului devine pietonal în weekend

radiojurnal

Foto: Arhiva Petrut Hirtescu

Astăzi se dă startul programului "Străzi deschise", prin care mai multe străzi din centrul Bucureștiului vor fi folosite doar de pietoni în weekend.

Este vorba de o zonă care are drept ax central Bulevardul Kiseleff-Calea Victoriei. Programul s-a derulat și în anii trecuți și se dorește o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber. Reporterul RRA Alex Buzică are detalii:

Tronsonul care cuprinde Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei și până pe cheiul Dâmboviței, în Piața Națiunile Unite va fi pietonal de astăzi în intervalul orar 11:00-21:00, în fiecare weekend, în zilele de sâmbătă și duminică.

Așadar, este o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber și, totodată, Primăria dorește să dea posibilitatea comunităților locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spațiul public.

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, declara că acest eveniment este un test pentru un program mult mai amplu pe care dorește să-l realizeze anul viitor și care va fi implementat și pe străzile din cartierele Capitalei cu potențial pietonal.

Momentan, cetățenii orașului se pot plimba pe jos, fie cu bicicletele sau cu trotinetele, pentru că ne aflăm într-un context de pandemie, iar evenimentele în aer liber, precum concertele cu un număr foarte mare de oameni sunt interzise.

Această propunere a venit din partea ARCEN, iar, potrivit organizatorilor, proiectul "Străzi deschise" va cuprinde șapte zone pietonale, cu 35 de străzi.

În total, aproximativ 11 km de străzi vor fi pietonalizate temporar în fiecare sâmbătă și duminică până pe data de 17 octombrie 2021. Așadar, traficul rutier va fi restricționat, iar Poliția recomandă șoferilor rute alternative.


Programul "Străzi deschise" este, așadar, o inițiativă și pentru reducerea poluării și încurajarea mișcării în aer liber în Capitală. Restricțiile de trafic se aplică în zilele de sâmbătă și duminică.

HARTA: Primăria Capitalei.

strazi

(RS)


Etichete bucurestiweekendstrazi deschisepietonal(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live