Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

16 Octombrie 2014
Vizualizari: 955
Comentează add

Comisarul european pentru energie, Gunther Ottinger, a prezentat o strategie de rezistenţă la o eventuală tăiere a aprovizionării cu gaz din Rusia în iarna care urmează.

Strategie UE în eventualitatea opririi gazului rusesc

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: Arhivă.

Comisarul european pentru energie, Gunther Ottinger, a prezentat astăzi la Bruxelles o strategie de rezistenţă a statelor europene la o eventuală tăiere a aprovizionării cu gaz din Rusia în iarna care urmează.

Comisia Europeană a constatat că 9 ţări din UE printre care şi România ar fi afectate de o întrerupere prelungită a alimentării cu gaz rusesc.  

În lipsa unei cooperări între statele membre şi a unor măsuri naţionale suplimentare ar putea exista deficite de aprovizionare grave de 40% sau chiar mai mult, acestea ar putea afecta semnificativ într-o perioadă de întrerupere de şase luni ţări europene ca Bulgaria, România, Serbia, ţări din fosta Iugoslavie, Republica Macedonia şi Bosnia-Herţegovina.

Probleme similare ar putea avea şi Lituania, Estonia şi Finlanda, în scenariul opririi totale a livrărilor de gaze ruseşti, spune studiul Comisiei Europene.

Ungaria şi Polonia ar fi de asemenea afectate destul de grav.

Comisia Europeană precizează că doar în cazul Estoniei situaţia ar putea fi atât de gravă încât să afecteze şi furnizarea de gaze către populaţie, dar consideră că nu se va ajunge la această situaţie graţie solidarităţii dintre statele membre.


Etichete comisarul european pentru energieGunther Ottingergaz rusescoprirestrategie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live