Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Victor Gheorghe

27 August 2014
Vizualizari: 699
Comentează add

Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie pentru a îmbunătăți gestionarea riscurilor în domeniul vamal.

Strategie pentru gestionarea riscurilor în domeniul vamal Strategie pentru gestionarea riscurilor în domeniul vamal - Conține audio

victor-gheorghe

Euranet Plus.

Comisia apreciază că un management solid în domeniul vamal este esențial pentru a garanta siguranța și securitatea Uniunii și a cetățenilor săi şi pentru a proteja interesele comercianților legitimi.

Acest management permite în același timp creşterea în siguranţă a fluxului de mărfuri.

Noua strategie urmărește să asigure eficienţa acţiunilor de detectare a riscurilor în lanțul de aprovizionare într-un mod care să reflecte realitățile actuale.

Audio: Strategie pentru gestionarea riscurilor în domeniul vamal.

Planul de acțiune stabilește măsuri specifice pentru atingerea acestor obiective, în colaborare cu actorii responsabili, și impune termene de realizare.

Algirdas Šemeta, comisarul european de resort, a declarat că Uniunea Vamală ar trebui să-şi folosească resursele în mod optim, fără a perturba comerțului legitim.

“Un management solid al riscului permite structurilor vamale să stabilească cele mai potrivite mijloace de control, răspunzând în acelaşi timp în mod eficient la amenințări“ – a spus comisarul european citat într-un comunicat difuzat la Bruxelles.

Una dintre prioritățile identificate în noua strategie este clasificarea riscurilor. De exemplu, riscul asociat cu prezența unui dispozitiv exploziv sau o boală infecțioasă trebuie înțeles înainte de încărcarea mărfurilor într-o țară terță, în timp ce unele infracțiuni financiare pot fi cercetate post-vămuire.

De asemenea, pentru a se asigura accesul vameşilor la informaţii de calitate este necesar să se facă ajustări la anumite sisteme juridice, procedurale și informatice care să nu genereze costuri inutile pentru întreprinderi și autoritățile publice.

În aceeaşi strategie prezentată de Comisia Europeană se solicită identificarea divergențelor dintre statele membre și remedierea lor.

Uniunea Europeană ar trebui să continue să joace un rol activ în stabilirea de standarde la nivel mondial şi să-şi promoveze în continuare propriile standarde – se mai precizează în documentul citat.


Etichete Euranet Plusagenda europeanăUECEvamariscurigestionarecomercianțiAlgirdas Šemeta

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live