Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

17 Iunie 2019
Vizualizari: 971
Comentează add

Strategie pentru combaterea rasismului, intoleranței și antisemitismului

carmen-gavrila

   

La Bucureşti începe astăzi după-amiază reuniunea la nivel înalt "Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea şi lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului bazat pe ură".
 
Conferinţa face parte din seria de evenimente organizate de preşedinţia României la Consiliului Uniunii Europene şi este organizată sub patronajul premierului Viorica Dancilă, în colaborare cu Congresul Mondial Evreiesc şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. 
 
Președinția română a Consiliului vrea să contureze liniile principale ale unei strategii a Uniunii pentru combaterea rasismului, intoleranței, xenofobiei, populismului, antisemitismului și pentru descurajarea discursului de ură, în condițiile în care a patra mare temă a mandatului românesc la Consiliu este "Europa valorilor comune".
 
Poziția președinției române a Consiliului este că e nevoie de măsuri de contracarare a indiferenței, rasismului și injustiției, inclusiv prin păstrarea memoriei Holocaustului şi întărirea identității evreiești.
 
La conferință, în afară de sesiunea plenară, au loc și două sesiuni de lucru. Una se concentrează pe perspectivele unei viitoare strategii de contracarare a antisemitismului şi cuprinde o evaluare a tendințelor de creștere a acestui fenomen la nivel global, dar și o discuție pe marginea implementării la nivel național a principiilor de orientare trasate de grupul de lucru la nivel înalt pentru combaterea rasismului, xenofobiei și a altor forme de intoleranță.
 
În mod special vor fi analizate și modalitățile de prevenire și contracarare a discursului de ură online, inclusiv prin continuarea aplicării codului de conduită al Uniunii Europene.
 
A doua sesiune de lucru a conferinței este dedicată discuțiilor între trimișii speciali pentru combaterea antisemitismului care vor identifica provocările în domeniu, dar și cele mai bune practici pentru combaterea manifestărilor antisemite.

Etichete presedintia romaniei la consiliul uePerspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea şi lupta împotriva antisemitismuluirasismuluixenofobieiradicalizării şi discursului bazat pe ură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live