Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Mai 2021
Vizualizari: 358
Comentează add

Mesajul Guvernului este de toleranță zero față de astfel de amenințări - spune consilierul onorific al premierului Alexandru Muraru.

Strategie națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului

florin-lepadatu

  Alexandru Muraru. Foto: www.facebook.com/alexmuraru2020.

România are de astăzi o strategie națională și un plan de acțiune cu măsuri concrete, finanțări și termene pentru prevenirea, combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură.

Mesajul Guvernului este de toleranță zero față de astfel de amenințări - spune consilierul onorific al premierului Alexandru Muraru.

Şi tot el afirmă că în România nu au fost comise până acum acte de violență de natură teroristă, dar există riscul de a se produce în viitor, având în vedere modul și ritmul de propagare a discursului instigator la ură.

Pe de altă parte, mai spune Alexandru Muraru, în țară au avut loc acte de vandalism și alte incidente îndreptate împotriva unor persoane aparținând minorităților etnice și religioase.

Elaborarea strategiei a durat aproximativ doi ani și a implicat 20 de instituții, între care cinci ministere, transmite Rador.


Etichete strategie naționalăcombaterea antisemitismului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live