Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Eugen Rusu

28 Octombrie 2013
Vizualizari: 737
Comentează add

La Bucureşti începe, luni, Forumul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, cea de-a doua ediţie organizată, de data aceasta, de România.

Strategia UE pentru regiunea Dunării, dezbătută la Bucureşti Strategia UE pentru regiunea Dunării, dezbătută la Bucureşti - Conține audio

eugen-rusu

Foto: Arhivă.

Strategia UE pentru regiunea Dunării va fi dezbătută începând de luni la Bucureşti în cadrul Forumului anual al Dunării organizat de Guvernul României, sub coordonarea Comisiei Europene.

Vorbim despre tema ediţiei din acest an şi despre oportunităţile pe care le poate aduce cu invitatul "Apelului matinal" din această dimineaţă, dl. Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe.

Desemnarea României de a organiza în parteneriat cu Comisia Europeană cel de-al doilea Forum anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării reprezintă o imensă responsabilitate, dar şi o oportunitate de reafirmare a potenţialului României de a genera proiecte integrate şi fezabile, aţi afirmat în martie cu prilejul reuniunii formului care a avut loc la sediul MAE.

România a iniţiat strategia UE pentru regiunea dunăreană împreună cu Austria, aminteşte ministrul de externe.

Este un eveniment la care participă înalţi oficiali guvernamentali din 14 state dunărene, oficiali ai Comisiei Europene.

"Sunt doi comisari europeni, comisarul pentru politică regională, Hahn, şi comisarul pentru agricultură, dl Cioloş, prezenţi. Mediul de afaceri, societate civilă, mediul academic, dar şi reprezentanţii regiunilor şi oraşelor dunărene. Sunt peste 900, aproape 1000 de participanţi, foarte multă presă românească şi internaţională acreditată, pentru că este un eveniment care pune în comun diferitele proiecte de dezvoltare, legate de navigaţie, legate de comerţ, de turism, de schimburi interumane, de infrastructură, proiecte pe care statele dunărene le promovează în comun, cu finanţare europeană. Iată că vorbim despre interese de dezvoltare economică, de creare de locuri de muncă, de protecţie a mediului - toate aceste lucruri se vor dezbate astăzi şi mâine, la Bucureşti", a spus Titus Corlăţean.

Audio: Apel Matinal. Invitat, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean.


Etichete Apel MatinalTitus CorlăţeanMAEStrategie UEregiunea DunăriiDacian CioloşJohanes Hahn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live