Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

1 Iulie 2020
Vizualizari: 100
Comentează add

Strategia Națională de Apărare a Ţării, avizată în luna mai de CSAT, a fost adoptată de Parlament.

Strategia Națională de Apărare a Ţării a fost adoptată de Parlament

florin-lepadatu

Foto Agerpres

Strategia Națională de Apărare a Tării, avizată în luna mai de CSAT, a fost adoptată marţi de Parlament.

Documentul trece în revistă contextul internațional, amenințările la adresa României sau vorbește despre pașii necesari pentru apărarea țării în continuare.

Reporter Amalia Bojescu - "Strategia Națională de Apărare a Tării este structurată pe cinci capitole, iar fundamentele pentru politica externă și de securitate sunt reprezentate de apartenența țării noastre la Uniunea Europeană și NATO, dar și de Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre sublinia că, din acest punct de vedere, strategia României este corectă.

Victor Paul Dobre: "Strategia noastră este în direcția corectă, politica României, la care a achiesat întregul spectru politic, în slujba cetățenilor acestei țări şi sunt convins într-o perspectivă solidă în continuare pentru țara noastră."

Documentul avizat în ședința CSAT a primit și votul PSD, care a făcut unele observații legate de procedură.

Senatorul Titus Corlățean spunea că era necesară o dezbatere și în comisiile de politică externă, pe aspecte cuprinse în capitolul amenințării.

Titus Corlățean: "Vecinătatea României înseamnă și Balcanii, înseamnă și state care sunt membre sau sunt aspirante la Alianța Nord-Atlantică, înseamnă în vecinătate și Ungaria, înseamnă și Polonia, înseamnă și americani, nu doar ruşi, dacă ne preocupa și ne preocupă amenințarea rusă în bazinul lărgit al Mării Negre, haideți să o spunem mai direct și mai corect."

Parlamentarii USR s-au abţinut de la vot, pe motiv că documentul nu statuează corupția la nivel de prioritate a statului român.

Lucian Viziteu, deputat: "Corupţia a fost și a rămas una dintre principalele vulnerabilități la adresa securității României și la adresa românilor.

Corupția continuă să fie prezentă în viața de zi cu zi a românilor, dar mai ales continuă să fie prezentă la cele mai înalte nivele din statul român."


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live