Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Iulie 2020
Vizualizari: 862
Comentează add

Strategia imunizării colective împotriva noului coronavirus este mortală, apreciază OMS.

Strategia imunizării colective împotriva noului coronavirus este mortală

florin-lepadatu

Foto: who.int.

Strategia imunizării colective împotriva noului coronavirus este mortală - avertizează șeful cercetătorilor din Organizația Mondială a Sănătății și subliniază că singura cale de a ieșit din această criză sanitară este vaccinarea.

Sunt peste 200 de vaccinuri anti-COVID, în diferite faze de dezvoltare și testare.

Aproximativ 20 dintre ele sunt încercate deja pe oameni, iar câteva, cele mai avansate, au intrat în stadiul de testare pe mii de pacienți.

Are detalii Arina Petrovici: "Strategia aplicată de unele ţări, precum Suedia, privind atingerea imunizării colective a populației prin expunerea la noul coronavirus a persoanelor tinere și sănătoase, care pot trece prin forme ușoare și medii ale bolii COVID-19, este mortală.

Şeful cercetătorilor OMS, Soumya Swaminathan, precizează că pentru a se ajunge la imunitate colectivă este necesar ca aproximativ 60% din populație să se infecteze, iar în aceste condiții foarte mulți oameni ar muri.

Potrivit cercetătorului, care a răspuns întrebărilor adresate astăzi pe o rețea de socializare, eforturile organismelor naționale și regionale de reglementare a medicamentelor, care de obicei lucrează într-un spațiul geografic limitat, vor fi armonizate în cazul potențialelor vaccinuri anti-COVID, pentru a grăbi lansarea în țara lor pe piață odată ce vor fi disponibile.

Însă, chiar dacă viteza este importantă, ea nu poate prima în fața standardelor de siguranță și eficiență - subliniază Soumya Swaminathan.

Nu se pune problema ca un prim vaccin anti-COVID să fie injectat imediat în milioane de oameni, fără a se stabili în prealabil dacă într-adevăr protejează în fața infecției sau dacă este suficient de sigur pentru a fi folosit pe populații mari.

În prezent - a explicat Soumya Swaminathan - există câteva vaccinuri care se testează pe mii de pacienți, cel experimental, pe bază de ARN, mesager, produs de Moderna, vaccinul rezultat din colaborarea dintre Universitatea Oxford și AstraZeneca, precum și cele testate în Rusia și în China."


Etichete OMSvirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live