Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

28 Iulie 2015
Vizualizari: 1063
Comentează add

Experţii europeni, cei de la Banca Centrală Europeană şi ai FMI continuă discuţiile cu executivul elen pentru un al treilea pachet de ajutor financiar extern.

Strategia fiscală a Greciei, analizată de creditorii internaţionali

monica-chihaia-atena

 Foto: tvnewsroom.consilium.europa.eu.

Strategia fiscală a Greciei este analizată de astăzi de creditorii internaţionali ai ţării. 
 
Sosiţi de ieri la Atena, experţii europeni, cei de la Banca Centrală Europeană şi ai Fondului Monetar Internaţional continuă discuţiile cu executivul elen pentru un al treilea pachet de ajutor financiar extern. 
 
Acordarea unei noi tranşe de împrumut, vitală pentru rămânerea Greciei în zona euro, ar putea fi condiţionată de reforme suplimentare, faţă de cele aprobate în ultimele săptămâni.   
Punerea în aplicare a bugetului, strategia fiscală pe termen mediu şi indicii macroeconomici se află în centrul discuţiilor purtate la această oră de executivul de la Atena cu echipa tehnică de evaluatori ai celor patru instituţii creditoare - UE, Banca Centrală Europeană, FMI şi Mecanismul European de Stabilitate Financiară - în perspectiva noului program de finanţare destinat Greciei şi examinarea dosarelor restante, asigurările sociale, ocupare forţei de muncă, privatizările, activităţile comerciale, sistemul bancar şi datoria publică. 
 
Delegaţia instituţiilor internaţionale a început în această dimineaţă verificări ţinând de contabilitatea generală a statului. 
 
Pe agenda zilei şi Banca Greciei se aşteaptă ca cei peste 50 de membri ai delegaţiei să analizeze în cele mai mici detalii situaţia finanţelor publice. 
 
Timpul presează, dar părţile declară că vor încerca să finalizeze evaluările în următoarele două săptămâni, astfel încât prima tranşă a împrumutului acordat de Fondul European de Stabilitate să fie eliberată în timp util pentru achitarea, pe 20 august, a celor 3,2 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană. 
 
În cazul în care procedurile nu vor putea fi finalizate până pe 12 august, cel mai probabil instituţiile vor examina, afirmă surse guvernamentale, un nou împrumut punte prin Mecanismul European de Stabilitate Financiară. 

Etichete GreciaBanca Centrală EuropeanăFondul Monetar InternaţionalUEMecanismul European de Stabilitate FinanciarăFMIBanca Greciei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live