Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2015
Vizualizari: 1001
Comentează add

Strategia Energetică Naţională va fi gata până în octombrie a spus ministrul delegat pentru energie, Andrei Gerea.

Strategia Energetică Naţională, "gata până în octombrie"

radiojurnal

Andrei Gerea. Foto: captură video.

Strategia Energetică Naţională va fi gata până în luna octombrie, iar securitatea în acest domeniu este principalul obiectiv al noului proiect - spune ministrul de resort, Andrei Gerea.

El a mai precizat astăzi, la o conferinţă de specialitate, că ar fi fost de preferat ca, înaintea strategiei energetice, să fie finalizată cea de reindustrializare a României.

"Nu avem o idee finalizată în zona de reindustrializare, şi atunci, la nivelul ministerului, va trebui să găsim noi un răspuns, să mergem în mod evident pe eficientizare, pe asigurarea unui mix energetic capabil să ne asigure totodată şi confortul, şi competitivitatea şi, bineînţeles, să asigurăm noi, prin această strategie, un potenţial de dezvoltare optim pentru industria românească",a spus ministrul delegat pentru energie.

Andrei Gerea a mai precizat că va încerca să negocieze zilele acestea la Bruxelles o soluţie pentru Complexul Energetic Oltenia şi pentru cel de la Hunedoara.

Închiderea acestor unităţi poate deveni o problemă pentru România, având în vedere rolul important pe care acestea le au în cadrul sistemului energetic naţional - a mai menţionat ministrul. 


Etichete Andrei Gereaenergiestrategiereindustrializareeconomiedezvoltare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live