Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

24 Noiembrie 2020
Vizualizari: 347
Comentează add

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost finalizată

oana-bala

     Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost finalizată, iar aprobarea ei se va face într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pe care preşedintele Klaus Iohannis o va convoca în zilele următoare.
 
Şeful statului a precizat ieri, după o întâlnire cu specialiştii din domeniul medical, că a fost stabilit planul de acţiune, cu etape clare şi că toate informaţiile oficiale cu privire la vaccinare vor fi comunicate inclusiv pe un site specializat.
 
Reporter: Vaccinarea anti-COVID-19 se va face în etape stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, a declarat președintele Klaus Iohannis și a precizat că este necesar ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă.
 
Klaus Iohannis: Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 fac parte: tot personalul din domeniul sănătăţii, ca şi cel din centre rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii-cheie, esenţiale bunei funcţionări a societăţii. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, echipe mobile, reţeaua de medicină de familie şi centre drive-through pentru toate celelalte categorii de populaţie.
 
Reporter: Șeful statului a mai subliniat că o dată aprobate de organismele internaționale de profil, vaccinurile sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt pandemiei.
 
Realizator: Strategia de distribuţie va ţine cont de condiţiile specifice de stocare şi transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, iar Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central, precum şi a celor şase depozite regionale de unde se va face repartizarea către centrele de vaccinare locale şi mobile. 
 
(PH)

Etichete vaccinarecovid-19strategie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live