Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Florin Firu, Dolj

18 Februarie 2011
Vizualizari: 1212
Comentează add

La Craiova se desfăşoară un proiect pilot de informare a tinerilor cu privire la consumul de plante halucinogene.

Stop "viselor"

florin-firu-dolj

Demersul celor două instituţii craiovene implicate, în speţă Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja" din Craiova, a apărut pe fondul înmulţirii elevilor care consumă plante cu efect psihotrop.

Anul anterior, 25 de tineri au ajuns la urgenţă intoxicaţi cu substanţe halucinogene. Scopul proiectului este de a oferi elevilor cât mai multe informaţii cu privire la riscurile la care se expun şi la impactul social pe care îl are consumul de astfel de stupefiante.

Până la sfârşitul anului vor avea loc întâlniri săptămânale între liceeni, cadre didactice, părinţi şi medici pentru a vorbi deschis despre acest fenomen care afectează din ce în ce mai mulţi reprezentanţi ai generaţiei tinere. Proiectul prevede şedinţe de consiliere şi încurajează implicarea elevilor în lupta contra plantelor halucinogene prin realizarea de materiale informative.

În Craiova au fost închise anul trecut 15 magazine de "vise". În urma acţiunilor şi controalelor autorităţilor au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 40.000 de lei, fiind întocmite 20 de dosare penale celor care vindeau ilegal produse cu efect psihotrop, ne-a informat Florin Firu.
 


Etichete produse etnobotanicemagazine de visedroguri legaleCraiova

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live