Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

7 Mai 2019
Vizualizari: 722
Comentează add

"STOP pentru astm" este sloganul sub care se desfăşoară în acest an Ziua Mondială de luptă împotriva acestei afecţiuni.

"STOP pentru astm"

marilena-francu

 Foto: asthma.answers.com 

"STOP pentru astm" este sloganul sub care se desfăşoară în acest an Ziua Mondială de luptă împotriva acestei afecţiuni.

Specialiştii dau asigurări că boala poate fi ţinută sub control cu un tratament adecvat, pe care pacienţii trebuie să îl respecte în fiecare zi.

În cazul pacienţilor cu forme severe, noile terapii biologice costă până la 3.000 de euro pe lună, însă Societatea Română de Pneumologie a demarat discuţiile cu autorităţile sanitare, astfel încât pacienţii să poată primi tratamentul pe viitor, printr-un program naţional - a precizat preşedintele Societăţii, Ruxandra Ulmeanu.

Ruxandra Ulmeanu: Pentru 90% din pacienții cu astm în România, toate aceste tratamente moderne recomandabile pentru pacienții cu astm există și sunt accesibile. Pentru ceilalți 10% au apărut și sunt prezente și în România aceste terapii biologice și nădăjduim că în curând ele să poată fi accesibile pentru pacienții cu astm sever, prin programe naţionale. Costul este foarte ridicat, mii de euro pe lună. Am început tratativele cu Ministerul Sănătății, cu comisiile de specialitate și în curând vom merge și la Casa Națională de Asigurări astfel încât împreună să găsim o soluție.

Ca în fiecare an, Societatea Română de Pneumologie va organiza, la sfârşitul acestei săptămâni, o campanie de testări gratuite de spirometrie în curtea Spitalului Colţea din Capitală. Spirometria este o analiză simplă, rapidă, neinvazivă şi nedureroasă, care ajută la depistarea bolilor respiratorii.


Etichete astmsanatate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live