Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

15 Noiembrie 2017
Vizualizari: 771
Comentează add

Stoltenberg a reiterat că transformarea forțelor de securitate din Kosovo într-o armată ar putea avea loc doar în conformitate cu Constituția.

Stoltenberg: o Serbie puternică înseamnă mai multă stabilitate în Balcani

radu-dobritoiu

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat la Bruxelles că o Serbie puternică și prosperă înseamnă mai multă securitate și stabilitate în Balcanii de Vest și cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică asigură o mai mare securitate pentru Serbia și partenerii săi din Alianță.

Exprimându-se în cadrul unei conferințe de presă cu președintele sârb, Aleksandar Vucic, după reuniunea lor de la sediul NATO din Buxelles, Stoltenberg a declarat că parteneriatul NATO-Serbia progresează foarte bine.

Este bine să vezi că parteneriatul se consolidează în diferite moduri, a spus Stoltenberg, adăugând că nu există nicio contradicție între neutralitatea militară și parteneriatul puternic al Serbiei cu NATO.

Stoltenberg a reiterat, de asemenea, că transformarea forțelor de securitate din Kosovo într-o armată ar putea avea loc doar în conformitate cu Constituția, relatează agenția Tanjug citată de Agerpres.

 La rândul său, Vucic a cerut ca misiunea KFOR să rămână în Kosovo. ''Am cerut ca ei (NATO) nu doar să nu-și reducă prezența, ci s-o și mențină neschimbată'', a declarat președintele sârb.

Vucic a afirmat că a vorbit și despre decizia Serbiei de a fi neutră din punct de vedere militar, dar că va continua cooperarea, reciproc avantajoasă, cu NATO.

''I-am mulțumit lui Jens Stoltenberg și statelor membre ale NATO — și, în primul rând, trupelor KFOR — pentru menținerea păcii și a stabilității în Kosovo-Metohija. Rolul NATO în asigurarea siguranței și a securității poporului nostru, precum și a locurilor noastre sfinte, este de o importanță extraordinară'', a mai spus președintele Serbiei.


Etichete NATO si SerbiaBalcanii de Vestdeclaratii Jens StoltenbergArmata Kosovo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live