Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Mai 2018
Vizualizari: 1010
Comentează add

În România, stocurile de vaccinuri sunt la limită, dar în următoarele două săptămâni vor sosi noile livrări, a anunţat, astăzi, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Stocurile de vaccinuri "sunt la limită"

radiojurnal

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea (stanga). Foto: Arhiva RRA.

În România, stocurile de vaccinuri sunt la limită, dar în următoarele două săptămâni vor sosi noile livrări, a anunţat, astăzi, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a precizat că procedura de achiziţie a decurs greoi pentru că toate licitaţiile au fost contestate. Sorina Pintea consideră că schimbarea Legii achiziţiilor publice va asigura o ritmicitate a livrărilor.

Sorina Pintea: "Vom anula acordul-cadru şi vom face altul, astfel încât să existe şi predictibilitate pentru firme, pentru că un vaccin se face în doi ani de zile. În momentul în care nu ai predictibilitate nu poţi să faci, dar nu am birocratizat excesiv pentru că ne e tot frică de tot felul de controale, ba de Curtea de Conturi, ba de unii, ba de alţii. Până la urmă am avut un noroc, că s-a terminat cu contestaţia şi livrările vor fi la ROR în 31 mai, Hepatitic la fel, Hexacima trebuia să vină în 3 sau 4 iunie, dar nu e normal ca în fiecare an să stăm aşa, vin sau nu vin, contestă, nu contestă. Şi modificarea legii achiziţiilor publice va aduce, spun eu, ceva bun".


Etichete vaccinstocuriministerul sanatatiisorina pintealegea achizitiilor publice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live