Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Ianuarie 2019
Vizualizari: 507
Comentează add

Potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, stocul de gaze trebuie să fie cu aproximativ 14% mai mare decât cel pentru iarna trecută.

Stocurile de gaze naturale, energie hidro şi cărbune, suficiente

radiojurnal

Reprezentanţii Ministerului Energiei dau asigurări că stocurile de gaze naturale, energie hidro şi cărbune sunt suficiente pentru această iarnă. 4

Potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, stocul de gaze trebuie să fie cu aproximativ 14% mai mare decât cel pentru iarna trecută.


Reporter: Nicoleta Turcu - Cu cât stocurile sunt mai mari, cu atât securitatea energetică este mai mare, în perioada de iarnă.

România îşi produce singură, la nivelul unui an, aproximativ 90% din consum, dar în perioada de iarnă, când consumul creşte, producţia nu este suficientă şi reprezintă chiar mai puţin de jumătate din consum, restul fiind acoperit de gazul extras din depozite, sau importat.

Grupul rus GAZPROM a exportat în ţara noastră 917 milioane de metri cubi de gaze naturale, în primele luni ale ale lui 2018, în creştere cu 32% faţă de 690 milioane exportate în perioada similară din 2017 - arată datele statistice publicate în luna noiembrie de Grupul GAZPROM.

Aceste cifre arată o creştere constantă a exporturilor de gaze ale GAZPROM spre România, de la 59 milioane de metri cubi în primele 9 luni din anul 2015, la 458 milioane de metri cubi în primele 9 luni ale lui 2016, la 690 milioane în 2017 şi la 917 milioane de metri cubi din 2018.

Cu toate aceste creşteri, România este unul dintre cei mai mici clienţi ai GAZPROM la nivel regional, fiind devansată de Republica Moldova, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Ungaria sau Polonia. Practic, singurele state din regiunea Europei Centrale şi de Est care au importuri mai mici de gaze naturale de la gigantul rus decât România sunt: Estonia, Slovenia, Macedonia şi Bosnia-Herţegovina. GAZPROM, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul Europei


Etichete gazpromgaze naturaleenergiestocuriiarna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live