Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2018
Vizualizari: 986
Comentează add

Pentru anotimpul rece ar trebui să existe în depozite cel puţin 50.000 de tone de cărbune. Este posibil ca să se treacă, la importuri, ptr stocul de huilă, ca şi iarna trecută.

Stocul de cărbune de la Mintia este de circa 3.000 de tone numai ptr o zi

radiojurnal

  Foto: Arhivă. 

Sindicaliştii de la Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, avertizează că stocul de cărbune este de circa 3.000 de tone, cantitate care, în condiţii de iarnă, susţine funcţionarea unui grup energetic doar pentru o zi.

Pentru anotimpul rece ar trebui să existe în depozite cel puţin 50.000 de tone de cărbune - a spus preşedintele Sindicatului Liber Independent "Electrocentrale Mintia", Mircea Crişovan, care a declarat că există riscul întreruperii funcţionării din cauza slabei aprovizionări cu huilă.

Mircea Crişovan, a menţionat că stocul pentru iarnă trebuia asigurat încă din luna mai, însă acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care Sindicatul Energeticienilor de la Termocentrala Mintia a transmis ieri o adresă Ministerului Energiei, în care semnalează problema.

Producţia de cărbune s-a diminuat constant, iar sincope în aprovizionarea termocentralelor au apărut şi în anii trecuţi, minerii dând vina pe utilajele învechite şi pe lipsa de personal pentru producţia slabă, iar cele patru mine din cadrul complexului fac faţă cu greu consumului zilnic al termocentralelor Mintia şi Paroşeni.

Anul trecut, stocul de huilă a fost completat din importuri şi este posibil ca aceeaşi soluţie să fie adoptată şi în această iarnă - aminteşte corespondentul RRA, Ilie Pintea.


Etichete SindicaliştiTermocentrala MintiaComplexul Energetic Hunedoaracărbune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live