Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Ştirile zilei din sportul intern şi internaţional

Astăzi se joacă partide din handbal, fotbal, rugby, tenis şi multe alte sporturi.

Ştirile zilei din sportul intern şi internaţional
Foto: Arhivă RRA.

Articol de Răzvan Tomescu, 28 Februarie 2016, 08:26

Rugby

Nationala de rugby a Romaniei a obtinut al 3-lea success consecutiv in Cupa Europeana a Natiunilor. Intr-o partida disputata ieri la Iasi, “stejarii” au intrecut net, cu 30-0, selectionata Rusiei.

Jucatorii romani au reusit 4 eseuri in aceasta partida, ceea ce le-a adus si punctul bonus ofensiv. Au culcat balonul in terenul de tinta advers Burcea, Vlaicu, Lucaci si Rose, la care se adauga si alte doua transformari si tot atitea lovituri de pedeapsa reusite de Vlaicu.

România va juca urmãtorul meci tot la Iasi, contra Germaniei, pe 12 martie.

Handbal internaţional

Cu 5 victorii si tot atitea infrangeri in prima grupa principala a Ligii Campionilor la handbal feminin, HCM Baia Mare s-a clasat pe locul al 4-lea cu 10 puncte si va evolua in sferturile de finala cu ocupanta locului I din cealalta grupa, cel mai probabil Buducnost Podgorica, din Muntenegru, detinatoarea trofeului sau Eto Gyor din Ungaria.

Baimarencele au cedat ieri, in Ungaria, cu 21-18, in fata celor de la Ferencvaros Budapesta.

Astazi au loc ultimele doua partide din grupa: Thuringer – Rostov pe Don si Fleury Loiret – Larvik.

Tot astazi, detinatoarea titlului de la noi, CSM Bucuresti va evolua in Sala Polivalenta din capitala, de la ora 16.00, contra gruparii maghiare Eto Gyor. In tur, reprezentanta Ungariei s-a impus la o diferenta de 6 goluri, 28-22.

Indiferent de rezultatul acestei partidei, formatia bucuresteana va incheia aceasta faza a competitiei pe locul al 4-lea si va disputa sfertul de finala in compania gruparii ruse Rostov pe Don, liderul grupei I.

In ultima partida din cadrul acestei a doua grupe, Buducnost Podgorica primeste, pe teren propriu, replica formatiei daneze Midtyland.

Handbal intern

Dinamo Bucuresti se pozitioneaza pe locul secund in grupa A la jumatatea intrecerii in Cupa EHF la handbal masculin. Jucatorii pregatiti de Eliodor Voica au 3 puncte din tot atitea jocuri dupa ce ieri au remizat la 28, in deplasarea din Danemarca cu Aalborg.

Cele doua formatii se vor intilni saptamina viitoare, sambata 5 martie, in capitala, de la ora 15.30.

Tot un rezultat de egalitate a obtinut ieri, dar in cadrul grupei D, CSM Bucuresti. Vicecampionii tarii noastre n-au reusit sa castige disputa de acasa cu Ystads din Suedia, pe care au incheiat-o in cele din urma la egalitate, 27-27.

Bucurestenii ocupa ultimul loc in grupa D, cu doua puncte, si vor disputa urmatorul meci, in deplasare, sambata 5 martie, pe terenul formatiei suedeze Ystads.

Fotbal internaţional - Turcia

Raul Rusescu a reusit o dubla, iar formatia sa de club Osmanlispor s-a impus in deplasare, ieri, cu 2-1, pe terenul celor de la Trabzonspor, în etapa a 23-a a campionatului de fotbal al Turciei.

Atacantul roman a punctat a 4-a etapa la rand si a înscris în minutele 40 si 51. Rusescu a evoluat pina-n minutul 85 si se numara printre golgeterii campionatului avand acum 7 reusite.

Fotbal internaţional - Spania

Espanol Barcelona a obtinut al 2-lea success consecutive in La Liga. Formatia antrenata de Costel Galca s-a impus ieri cu 4-2 in deplasarea de la Gijon cu Sporting si se afla acum pe locul 13 cu 28 puncte.

Tot ieri, in derbyul madrilène dintre Real si Atletico, victoria a revenit oaspetilor cu 1-0 dupa ce unicul gol al partidei l-a marcat Griezman in min.53.

Atletico a devenit astfel singura formatie din La Liga care reuseste 3 victorii consecutive pe Santiago Bernabeu contra Realului. Urmare a succesului de ieri, formatia pregatita de Diego Simeone si-a consolidat locul secund in clasament, avand acum 58 puncte, cu 4 mai multe decit concitadina Real si este la 5 distanta de liderul FC Barcelona. Catalanii vor gazdui astazi, de la ora 21.30, partida cu FC Sevilla.

Astazi se mai joaca in aceasta a 26-a runda partidele: Villareal – Levante; Valencia – Atletic Bilbao si Deportivo La Coruna – Granada.

Fotbal internaţional - Italia

Juventus are nevoie de victorie in aceasta seara, de la ora 21.45, in derbyul cu Internationale din etapa a 27-a din Serie A pentru a-si mentine fotoliul de lider.

“Batrina doamna” este la 10 puncte distanta de gruparea milaneza, dar la doar unul diferenta fata de a doua clasata, Napoli, grupare care va evolua maine, pe Artemio Franchi, contra Fiorentinei, ocupanta a locului 4.

AS Roma a urcat pe locul 3 dupa succesul din deplasare, cu 3-1, de la Empoli, in timp ce AC Milan s-a apropiat de locurile de cupe europene dupa victoria la limita, 1-0, de acasa, cu Torino.

Fotbal international - Germania

Bayern Munchen a obtinut ieri victoria cu numarul 20 in actuala editie din Bundesliga. Bavarezii s-au impus cu 2-0 in deplasarea de la Gelsenkirchen cu Wolfsburg. Cele doua goluri au fost marcate de Coman si Lewandowski in partea secunda a intilnirii.

Tot ieri, Hannover a castigat cu 2-1 deplasarea de la Stuttgart, in timp ce SV Hamburg si Ingolstadt au remizat, 1-1, iar Werder Bremen si Darmstadt au incheiat nedecis, 2-2.

Astazi, ocupanta locului secund, Borussia Dortmund are o misiune facila acasa in disputa cu penultima clasata Hoffenheim, in timp ce Borussia Monchenglandbach va cauta sa-si consolideze locul 5 la finele disputei din deplasare cu Ausgsburg.

Fotbal internaţional - Anglia

Cel mai asteptat meci al zilei in Anglia este cel de pe Old Trafford dintre Manchester United si Arsenal Londra. “Diavolii rosii” nu traverseaza o perioada foarte buna si ocupa doar locul 6 in clasamentul din Premiere League cu 41 puncte. Oaspetii sunt mai bine pozitionati, pe locul 3, la egalitate de puncte, 51, cu a doua clasata Tottenham si la 5 distanta de liderul Leicester, care a castigat ieri jocul de acasa cu Norwich, scor final 1-0.

Astazi se mai joaca partida dintre Tottenham si Swansea, in timp ce disputele Liverpool – Everton si Newcastle – Manchester City au fost aminate.

Ieri, campioana Chelsea a reusit o victorie in deplasare, 2-1 pe terenul celor de la Southampton, dupa ce gazdele au condus la pauza. Chelsea a urcat acum pe 11 cu 36 puncte si este la 7 distanta de pozitiile ce asigura participarea in cupele europene.

Tenis

Andreea Mitu va disputa astazi finala turneului de tenis de la Sao Paolo din Brazilia. Cotata principala favorita a competitiei, unde premiile sunt de 25.000 $, Mitu o va avea ca adversara pe Sara Sorrbes Tormo din Spania, cap de serie numarul 5.

Ieri, in semifinale, Andreea Mitu a intrecut-o in 3 seturi, cu 7-5; 2-6; 6-2 pe Ana Bogdan, favorita cu numarul 3, in timp ce Sorana Cirstea a cedat in doua acte, la 2 si la 3, in fata spanioloaicei Sorribes.

Tenis de masă

Capitala Malayesiei, Kuala Lumpur, gazduieste de astazi intrecerile mondiale pe echipe la tenis de masa.

Selectionata feminina a tarii noastre face parte din elita disciplinei si a fost repartizata in grupa A, unde se mai regasesc echipele Chinei, Taiwanului, Ungariei, Spaniei si tarii gazda, Malayesia.

Romania va sustine astazi doua intilniri, contra Malayesiei si Spaniei, urmind ca maine sa joace contra Chinei, iar marti 1 martie cu Taiwan, pentru ca ultimul meci din grupa sa fie in compania Ungariei, miercuri 2 martie.

Selectionata masculina se regaseste in grupa D, acolo unde au mai fost repartizate Coreea de Nord, Hong Kong, Rusia, Croatia si Italia. Adrian Crisan, Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Constantin Cioti si Andrei Filimon vor sustine astazi o singura intilnire, in compania selectionatei Hong Kong.

Trageri cu puşca

Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra in 2012 in proba de puscã aer comprimat 10 m, a ratat calificarea pentru intrecerile olimpice din vara acestui an care vor avea loc la Rio de Janeiro. Moldoveanu nu s-a numarat printre finalistii probei la CE ce au loc la Gyor, in Ungaria. El a ocupat locul 17 in calificari.

Alin Moldoveanu mai poate participa la intrecerile olimpice de la Rio, numai daca forul international de specialitate ii acorda o invitatie.

Rugby

Anglia conduce cu maximum de puncte in Turneul celor 6 Natiuni la rugby dupa partidele etapei a 3-a. Englezii au castigat ieri cu 21-10 contra Irlandei, intr-o partida disputata la Londra pe Twickenham.

Scotia s-a impus in deplasarea de la Roma cu scorul de 36-20 contra Italiei, in timp ce Tara Galilor ramine neinvinsa, avand doua succese, ultimul vineri 19-10 in fata Frantei si a rezultatului de egalitate din prima etapa. Galezii sunt pe locul secund, in timp ce Franta se pozitioneaza pe 3, cu cele doua victorii din primele runde.

Atletism

România a ocupat primul loc în clasamentul pe natiuni la finele Campionatelor Balcanice de sala ce s-au desfasurat la Istanbul, dupa numarul de medalii castigate. Atletii romani au ocupat de 7 ori locul I, s-au clasat in 6 randuri pe pozitia a doua, iar de 5 ori au fost ocupanti ai locului 3.

Victoriile delegatiei noastre au fost aduse de Cosmin Dumitrache la 60 mg; Mihai Donisan la sãritura în înãltime; Andrei Gag la greutate; Adelina Pastor la 400 m; Mihaela Nunu la 800 m; Ancuta Bobocel la 3.000 m si stafeta femininã de 4x400m - Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andrea Miklos si Bianca Rãzor.

Etichete : sport fotbal rugby handbal
Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri
Sport 23 Aprilie 2024, 22:57

Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri

În Superliga de fotbal FC Botoșani a învins-o pe Dinamo cu 2-1 în etapa a 6-a din play-out.

Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri
Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern
Sport 23 Aprilie 2024, 22:34

Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern

Victorie grea pentru campioana României la handbal masculin Dinamo București, în prima manșă din sferturile de finală ale...

Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern
Ana Maria Brânză va alerga cu torța olimpică
Sport 23 Aprilie 2024, 20:09

Ana Maria Brânză va alerga cu torța olimpică

Spadasina tricoloră a fost inclusă în grupul de sportivi care reprezintă Uniunea Europeană.

Ana Maria Brânză va alerga cu torța olimpică
Loteria Română va emite un milion de lozuri în sprijinul sportivilor
Sport 23 Aprilie 2024, 17:16

Loteria Română va emite un milion de lozuri în sprijinul sportivilor

30% din sumele încasate vor fi utilizate exclusiv în sprijinul participării echipelor naţionale la competiţiile din vară.

Loteria Română va emite un milion de lozuri în sprijinul sportivilor
Ambasada Franței în România pregătită pentru Jocurile Olimpice
Sport 23 Aprilie 2024, 15:20

Ambasada Franței în România pregătită pentru Jocurile Olimpice

La mai puţin de 100 de zile înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Paris, Ambasada Franţei în România a organizat un...

Ambasada Franței în România pregătită pentru Jocurile Olimpice
Patru arbitri români, cooptați la EURO 2024
Sport 23 Aprilie 2024, 14:49

Patru arbitri români, cooptați la EURO 2024

Patru arbitri români vor oficia la turneul de fotbal EURO 2024, care va avea loc în Germania în perioada 14 Iunie - 14 Iulie.

Patru arbitri români, cooptați la EURO 2024
SUPERLIGA, etapa a 6-a: FCSB poate câștiga matematic titlul de campioană
Sport 23 Aprilie 2024, 09:06

SUPERLIGA, etapa a 6-a: FCSB poate câștiga matematic titlul de campioană

Dacă Univ Craiova nu o învinge pe CFR Cluj acasă, iar FCSB o bate în Covasna pe SEPSI, titlul este jucat.

SUPERLIGA, etapa a 6-a: FCSB poate câștiga matematic titlul de campioană
A început turneul de tenis WTA 1.000 de la Madrid
Sport 22 Aprilie 2024, 20:52

A început turneul de tenis WTA 1.000 de la Madrid

Victorie pentru Jaqueline Cristian în calificările turneului de tenis de la Madrid, în încercarea de a se alătura celorlalte...

A început turneul de tenis WTA 1.000 de la Madrid