Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

8 Iunie 2017
Vizualizari: 1158
Comentează add

Un stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei va fi acordat pentru fiecare nou-născut care are măcar unul dintre părinţi domiciliat în capitală.

Stimulent de 2.500 de lei pentru familiile cu nou-născuţi din București

atena-teognoste

Foto: Arhivă.

Un stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei va fi acordat pentru fiecare nou-născut care are măcar unul dintre părinţi domiciliat în capitală - a hotărât astăzi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Primarul general, Gabriela Firea, a explicat că suma va fi acordată atât pentru copiii născuţi în maternităţile de stat, cât şi în cele private, pentru a nu se crea discriminări, având în vedere că stimulentul este destinat copilului.  

Gabriela Firea: Este totuşi un gest, un început de drum, un stimulent financiar, aşa cum se şi numeşte, şi cred că mai există încă un beneficiu pentru că în momentul în care a apărut această informaţie public am primit mai multe telefoane la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, inclusiv din partea unor familii care până acum nu şi-au declarat copiii, din diferite motive, nu le analizăm acum. Cred că, practic, vom pune capăt prin acest stimulent financiar de 2.500 de lei a acelui fenomen al copiilor invizibili, care se nasc, trăiesc în familii, dar nu au certificat de naştere, la 14 ani nu au carte de identitate, nu pot să fie vaccinaţi, nu pot să fie înscrişi la şcoală. 

Cererea pentru acordarea stimulentului se va depune la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, împreună cu documentele doveditoare: certificatul de naştere al copilului; o cerere tipizată; biletul de ieşire din spital sau certificat medical constatator al naşterii, emis de unitatea sanitară; extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar.

Termenul de depunere a dosarului este de o lună de la data naşterii copilului.


Etichete stimulent financiarbanicopilprimaria bucurestigabriela firea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live