Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Corpaci

10 August 2016
Vizualizari: 1139
Comentează add

Este singurul canotor care a cucerit 5 titluri olimpice, o performanta uriasa pentru care merita toate aprecierile compatriotilor lui si a intregii lumi olimpice.

Steve Redgrave, singurul canotor care a cucerit 5 titluri olimpice

mugur-corpaci

Canotorul britanic Steve Redgrave (dreapta). Foto: Mugur Corpaci.

Elisabeta Lipa, actualul ministru al Sportului, a fost, cum se stie o exceptionala sportiva.

A obtinut titlul de cea mai buna canotoare a lumii in secolul 20 dupa nu mai putin de 5 medalii de aur la JO. Exista evident si un echivalent masculin.

Britanicul Steve Redgrave a reusit aceeasi performanta ca si Elisabeta Lipa, primind titlul de Sir din partea Coroanei Britanice.

L-am revazut pe marele sportiv ieri la regatta olimpica de la Lagoa Stadium de aici de la Rio de Janeiro. La 54 de ani a ramas un munte de om.

Are 1.95 si o privire calda si prietenoasa, care te face sa te simti bine in prezenta lui.

Nu si-a uitat nicicum marea dragoste, canotajul, si a venit sa-i sustina pe reprezentanti Marii Britanii, chiar daca este unul dintre invitatii de onoare ai Comitetului de organizare a JO braziliene.

Redgrave si-a inceput aventura olimpica in 1984 cind cucerea aurul in barca de 4 rame.

Au urmat 3 victorii la 2 rame alaturi de Andy Holmes si Matthew Pinsent.

Cu ultimul a cistigat titlurile olimpice in 1992 si 1996, dar si in 2000 cind cei 2 au tras in echipajul de 4 rame cu Tim Foster si James Cracknell.

Redgrave avea la Sydney 38 de ani, era obosit, avea probleme cu diabetul, dar a strins din dinti si a intrat direct in istorie.

Este singurul canotor care a cucerit 5 titluri olimpice, o performanta uriasa pentru care merita toate aprecierile compatriotilor lui si a intregii lumi olimpice.


Etichete rio 2016rio de janeirobraziliaelisabeta lipasteve redgravemarea britanieregata olimpica lagoa stadiumcanotajsydney

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live