Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1559
Comentează add

Intreaga lume artistică este îndurerată de dispariţia Stelei Popescu.

Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani - Conține audio

radiojurnal

UPDATE: Trupul neînsufleţit al Stelei Popescu a fost transportat la Institutul Naţional pentru Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, potrivit reporterului nostru, Daniela Mânuţă.

Procedura este necesară pentru a stabili cauza morţii actriţei.

Începând de mâine, cei care vor să-şi ia rămas bun de la artistă o pot face la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din Capitală. Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus în foaierul teatrului până sâmbătă după-masă.

Stela Popescu va fi înmormântată duminică, la Cernica, a precizat Alexandru Arşinel. Actriţa ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani

AUDIO: Actrița Stela Popescu, interviu la Radio România Cultural, 15 august 2016.

Stela Popescu a încetat din viaţă în această după-amiază, în urma unui stop cardio-respirator. In mai puţin de o lună, pe 21 decembrie, marea actriţă ar fi urmat să împlinească 82 de ani.

Cu o carieră de apoape şase decenii, actriţa a interpretat roluri memorabile în teatru, film, la televiziune şi la radio şi a făcut parte din cupluri celebre alături de Ştefan Bănică şi de Alexandru Arşinel. O scurtă trecere în revistă a vieţii şi activităţii sale remarcabile, de Kristin Bucur:

Reporter: Stela Popescu s-a născut în oraşul basarabean Orhei pe 21 decembrie 1935 într-o familie de intelectuali. În anul 1940 tatăl ei a fost deportat în Siberia, iar mama ei s-a refugiat împreună cu ea în Braşov.

A absolvit  Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, iar după terminarea facultăţii a fost repartizată la Teatrul din Braşov. Cel mai mult, a jucat pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, dar şi la Teatrul de Comedie, precum şi la Opera Comică pentru copii. Stela Popescu a înregistrat şi numeroase spectacole pentru teatrul radiofonic.

În cinematografie, Stela Popescu a debutat în 1958 în pelicula "Alo? Aţi greşit numărul" şi a jucat în peste 25 de filme.

A lucrat în Televiziunea Română chiar de la înfiinţarea acesteia. Realizatoarea Eugenia Vodă a numit-o o veritabilâ profesionistă a optimismului şi a umorului!”

Pe 9 decembrie, Stela Popescu trebuia să joace alături de Alexandru Arşinel în spectacolul de revistă "Stela de la Tănase".

Stela Popescu: Sunt un om fericit că trec printre oameni. Iubesc oamenii şi pentru ei aş vrea să fiu nemuritoare. Aş vrea! Nu se poate!

Realizator: Întreaga lume artistică este îndurerată de dispariţia Stelei Popescu.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, deplânge moartea actriţei Stela Popescu, subliniind că rămân în amintire lucrurile minunate realizate de actriţă într-o viaţă dedicată artei.

"A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune 'nu' nimănui'" a spus desprea ea actorul Florin Piersic, iar Dorel Vişan apreciază că a fost o artistă unică.

"Trăim clipe cumplit de grele când aflăm că un coleg a trecut în nefiinţă", a declarat şi Ion Dichiseanu.


Etichete stela popescuactritalucian romascanuflorin piersicdorel visan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live