Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 21 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Cîrnu

6 Februarie 2019
Vizualizari: 929
Comentează add

Naționala de rugby a României deschide noul sezon competițional împotriva reprezentativei din Georgia.

Stejarii, gata de start într-o nouă ediție a CE de rugby

catalin-cirnu

  Sursa foto: Cătălin Cîrnu

Rivalitatea dintre cele două națiuni a oferit fanilor din lumea ovaliei meciuri spectaculoase între cele mai bune echipe din Six Nations B, așa cum este denumită întrecerea de către Rugby World.

Stejarii au plecat la drum cu un nou selecționer. Fostul căpitan Marius Tincu a fost numit antrenor principal interimar după despărțirea de francezul Thomas Lievremont și are un staff cosmopolit format din galezul Lyn Howells, sud-africanul Dannie de Villiers (treisferturi), georgianul Lasha Tavartkiladze (înaintare) și preparatorul fizic Florin Teașcă.

Tricouri noi la startul Campionatului European

Stejarii vor purta un echipament nou, cu două tricouri de joc desenate de FCB Bucharest  în culorile galben și alb. Noul echipament are drept element vizual principal trunchiul unui stejar, facand referire la denumirea neoficiala a echipei – Stejarii, precum si la amprenta istorica a echipei in sportul romanesc.

Fiecare inel este ilustrat cu numele tuturor jucatorilor care au purtat tricoul reprezentativei la editiile de Cupa Mondiala si Jocurile Olimpice si au cucerit titluri europene cu Romania.  Conceptul vizual poarta amprenta genetica a echipei nationale care, asemenea stejarului, devine mai puternica cu fiecare generație.

5 meciuri în mai puțin de 2 luni

Primul meci al naționalei de rugby a României se va disputa sâmbătă, 9 februarie, de la ora 14, pe Cluj Arena, intrarea fiind liberă.

Programul continua cu jocul România – Germania, din 16 februarie de la Botoșani, după care vor urma întâlnirile cu Spania (Madrid, 3 martie), Rusia (Botoșani, 9 martie) și Belgia (Bruxelles, 17 martie).


Etichete rugbyromaniageorgiacluj napoca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live