Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Steaua-Twente, meci pentru optimile Ligii Europa

Steaua Bucureşti întâlneşte de la 22.05 în Liga Europa formaţia olandeză Twente Enschede, meci transmis de Radio România Actualităţi. Metroul va circula până la ora 1 noaptea.

Echipa Stelei. Foto: Arhivă Agerpres.

Articol de Paul Poteraşi, 16 Februarie 2012, 09:48

Echipa de fotbal Steaua Bucureşti va întâlni joi seara de la ora 22.05, în şaisprezecimile Ligii Europa, formaţia olandeză Twente Enschede.

Meciul va fi transmis de Radio România Actualităţi, iar comentariul partidei va fi asigurat de Ilie Dobre şi Tiberiu Tudor.

Meciul se va desfăşura pe stadionul Naţional Arena iar la partidă se aşteaptă să asiste peste 50.000 de spectatori.

Jocul va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg, ajutat de arbitrii asistenţi Darren Cann şi Jake Collin, arbitru de rezervă va fi Michael Oliver, în timp ce arbitri asistenţi adiţionali au fost desemnaţi Michael Jones şi Lee Mason.

Echipa olandeză a deplasat la Bucureşti un lot format din 19 jucători.

Returul se va juca în Olanda pe 23 februarie.

Lotul comunicat de site-ul oficial al lui Twente cuprinde portarii Nikolai Mihailov, Boschker şi Marsman, fundaşii Cornelisse, Douglas, Buysse, Wisgerhof, Röseler, Bengtsson, mijlocaşii Leugers, Brama, Fer, W. Janssen, Rosales, O. John, atacanţii Chadli, Plet, Bajrami şi L. De Jong.

Steaua şi Twente s-au mai întâlnit în Europa League, în grupe, în anul 2009, atunci roş-albaştrii remizând de două ori cu olandezii, 1-1 pe teren propriu, şi 0-0 în deplasare.

Cu toate acestea olandezii şi turcii de la Fenerbahce au mers mai departe.

În acest sezon, Twente a întâlnit formaţia FC Vaslui în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Twente s-a calificat în grupe după ce s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 şi a remizat la Piatra Neamţ, scor 0-0.

Olandezii se află pe locul cinci în campionatul intern şi au un lot cotat de transfermarkt la 65 de milioane de euro.

În comparaţie cu aceştia, Steaua se află pe locul patru în Liga I şi are un lot cotat la 33,8 milioane de euro.

Antrenorul echipei olandeze Twente Enschede, englezul Steve McClaren. Foto:Agerpres.


Twente vrea să plece fără gol primit pe Naţional Arena


Antrenorul echipei olandeze Twente Enschede, englezul Steve McClaren, a precizat miercuri seara că speră ca formaţia pe care o pregăteşte să nu primească gol în meciul cu Steaua de joi, de pe Arena Naţională din Bucureşti, din Liga Europa.

--fb1"Am multe amintiri cu Steaua, în special de la partidele cu Middlesbrough, dar acum va fi un meci diferit, pentru că se aşteaptă 50.000 de suporteri ai Stelei.

"Pentru adversarul nostru va fi un joc dificil, fiind prima confruntare oficială după vacanţa de iarnă.

"Sperăm să nu primim gol, vrem să obţinem un rezultat bun şi, dacă se poate, vrem să şi înscriem. Atuul nostru în meciul de joi sper să fie apărarea", a declarat Steve McClaren la conferinţa de presă.

Antrenorul englez a mai întâlnit Steaua în Liga Europa în semifinalele competiţiei în anul 2006, atunci formaţia pe care o antrena, Middlesbrough, având câştig de cauză.

Englezii s-au calificat în finală deşi Steaua câştigase manşa tur de la Bucureşti cu scorul de 1-0, iar la pauză, în meciul din Anglia conducea cu 2-1.

Dorin Goian şi Nicolae Dică sunt dezamăgiţi după meciul de la Middlesbrough. Foto: Arhivă Reuters.

În final, Middlesbrough s-a impus cu scorul de 4-2, iar englezii au jucat finala împotriva spaniolilor de la FC Sevilla.

Mijlocaşul olandezilor Wout Brama a mărturisit că la meciurile din Europa League de acum doi ani cu Steaua (0-0 şi 1-1) echipa sa avea mai puţină experienţă, iar acum ambele echipe sunt schimbate.

"În urmă cu doi ani aveam mai puţină experienţă, dar acum echipa noastră este din multe puncte de vedere schimbată. Sperăm ca joi să obţinem cel puţin un 1-1, dar mie îmi place şi victoria şi vreau să învingem.

"Steaua, la rândul său, are mulţi jucători noi faţă de ce ştiam noi şi a făcut achiziţii în perioada de iarnă", a afirmat Wout Brama.

Ilie Stan şi fundaşul Vlad Chiricheş. Foto: Agerpres.

Steaua speră să îi facă fericiţi pe români

Antrenorul Stelei, Ilie Stan, a afirmat, la conferinţa oficială de presă dinaintea jocului, că formaţia sa s-a pregătit foarte bine şi ştie cum să abordeze prima confruntate cu jucătorii din Olanda.

--fb2"După toate problemele existente în ţara noastră în această iarnă, prin jocul nostru de joi vom face fericiţi foarte mulţi români. Echipa este bine pregătită şi doreşte un rezultat pozitiv chiar de la primul joc.

"Echipa olandeză are un atu, prin faptul că a jucat în campionat mai multe meciuri cu miză. Nouă ne lipsesc aceste partide, dar nu vor fi probleme.

"Ştim că adversarul nostru este o echipă puternică, are o ofensivă bună, dar noi vrem ca în faţa a 50.000 de oameni să facem o figură frumoasă. Rezultatul acestei duble este foarte important pentru viitorul echipei şi pentru jocurile noastre din campionat", a spus Ilie Stan.

Fundaşul echipei Steaua, Vlad Chiricheş, a declarat că va da totul în teren în meciul cu Twente Enschede din şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa chiar dacă acesta se va juca în mocirlă.

"Nu cred că mai contează terenul. Poate să se joace şi în mocirlă, când e vorba de un meci în Liga Europa important e să dai tot pe teren indiferent de condiţii. E primul meci pentru mine (n.r. - în Liga Europa), e important cum încep campania asta.

"Sper să gestionez bine momentul. Important însă e ca echipa să joace foarte bine şi să câştige, nu debutul meu în Liga Europa. Noi, jucătorii, suntem conştienţi că este un meci foarte important. Miza acestuia ne va da motivaţia necesară pe teren", a spus jucătorul stelist.

Vlad Chiricheş speră să îl anihileze pe gogheterul formaţiei olandeze, Luuk de Jong.

"Trebuie să avem în vedere punctele lor forte. Dar nu cred că numai De Jong este important. El cu ajutorul celorlalţi a dat atâtea goluri.

"O să fim însă foarte atenţi şi sperăm să îl anihilăm pe De Jong", a precizat fundaşul Stelei.

Primăria s-a ocupat de îngrijirea gazonului

Gazonul de pe Naţional Arena este întreţinut prin căldură, fertilizare şi drenaj pentru a putea găzdui meciul dintre Steaua Bucureşti şi Twente Enschede, a anunţat Primăria Municipiului Bucureşti.

Municipalitatea susţine că a fost ridicată folia protectoare de pe gazon, iar gazonul a fost aerisit, ulterior efectuându-se tratamente de fertilizare.

"Aceste operaţiuni au avut rolul de a menţine în condiţii optime starea gazonului, în vederea asigurării unui teren de joc bun.

"Este important de reţinut că prelata folosită pentru a proteja gazonul a fost ridicată numai în momentul în care condiţiile meteo au permis-o', se arată într-un comunicat de presă al PMB.

De asemenea, în acest moment instalaţia de încălzire funcţionează la parametri normali, realizând o temperatură de 16 grade Celsius la nivelul solului şi 14 grade Celsius la firul ierbii.

Datorită prelatei cu care este acoperit gazonul, s-au menţinut temperatura şi umiditatea optime (de 22-26%), creându-se un microclimat propriu, mai adaugă specialiştii Primăriei.

500 de jandarmi vor asigura ordinea

Un număr de 500 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele FC Steaua Bucureşti şi FC Twente, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc.

Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină la stadion începând cu ora deschiderii porţilor de acces, pentru a se evita disconfortul creat de aglomeraţia ce s-ar putea produce la intrarea în arena sportivă, prin turnicheţi.

Accesul pe stadion va fi permis începând cu ora 19.30.

Administraţia Metrorex vine în sprijinul publicului participant la meci şi anunţă că joi trenurile de metrou vor circula până la ora 01:00 (ora de plecare de la staţiile capăt de magistrală), se arată într-un comunicat al Metrorex.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti va înfiinţa linii speciale de autobuze şi tramvaie pentru defluirea spectatorilor la meciul de fotbal dintre echipele Steaua Bucureşti şi Twente Enschede, care se va desfăşura joi seară pe Stadionul Naţional Arena.

Potrivit unui comunicat, liniile speciale înfiinţate de RATB vor asigura transportul spectatorilor spre Piaţa Unirii, de unde se pot accesa relaţii de transport spre principalele cartiere bucureştene, prin intermediul celor 23 linii de noapte.

Autobuzele vor avea plecări spre Piaţa Unirii din zona intersecţiei Str. Maior Coravu/Şos. Mihai Bravu şi din zona intersecţiei Str. Pierre de Coubertin/ Str. Vatra Luminoasă.
Tramvaiele vor putea fi accesate din staţia Stadionul Naţional de pe Bd. Basarabia şi din staţia Vatra Luminoasă de pe Bd. Mihai Bravu.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Pe de altă parte, comercializarea băuturilor alcoolice în zona Naţional Arena va fi interzisă, joi, între orele 18.00 - 24.00, pentru desfăşurarea în siguranţă a meciului de fotbal dintre echipele FC Steaua Bucureşti şi FC Twente.

Meciuri decisive în Liga Europa
Sport 14 Decembrie 2011, 16:29

Meciuri decisive în Liga Europa

Steaua joacă împotriva echipei AEK Larnaca, pe Naţional Arena, cu casa închisă şi stabileşte un record de spectatori, iar...

Meciuri decisive în Liga Europa
Contracronometru Olimpic la RRA
Sport 24 Aprilie 2024, 22:25

Contracronometru Olimpic la RRA

O nouă ediție a emisiunii Contracronometru dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris, cu detalii de la Ambasada Franței la...

Contracronometru Olimpic la RRA
EURO 2024: Olimpiu Moruțan ratează turneul final
Sport 24 Aprilie 2024, 18:22

EURO 2024: Olimpiu Moruțan ratează turneul final

Olimpiu Moruțan a jucat în 15 partide pentru România și a marcat un gol

EURO 2024: Olimpiu Moruțan ratează turneul final
CSM Constanța reușește eventul, la doi ani de la înființare
Sport 24 Aprilie 2024, 08:42

CSM Constanța reușește eventul, la doi ani de la înființare

Echipa feminină de baschet CSM Constanța a dominat acest sezon intern, atât în campionat, cât și în Cupă.

CSM Constanța reușește eventul, la doi ani de la înființare
Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri
Sport 23 Aprilie 2024, 22:57

Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri

În Superliga de fotbal FC Botoșani a învins-o pe Dinamo cu 2-1 în etapa a 6-a din play-out.

Superliga: FC Botoșani o învinge pe Dinamo în prelungiri
Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern
Sport 23 Aprilie 2024, 22:34

Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern

Victorie grea pentru campioana României la handbal masculin Dinamo București, în prima manșă din sferturile de finală ale...

Dinamo câștigă la un gol prima manșă cu Skjern
Ana Maria Brânză va alerga cu torța olimpică
Sport 23 Aprilie 2024, 20:09

Ana Maria Brânză va alerga cu torța olimpică

Spadasina tricoloră a fost inclusă în grupul de sportivi care reprezintă Uniunea Europeană.

Ana Maria Brânză va alerga cu torța olimpică
Loteria Română va emite un milion de lozuri în sprijinul sportivilor
Sport 23 Aprilie 2024, 17:16

Loteria Română va emite un milion de lozuri în sprijinul sportivilor

30% din sumele încasate vor fi utilizate exclusiv în sprijinul participării echipelor naţionale la competiţiile din vară.

Loteria Română va emite un milion de lozuri în sprijinul sportivilor