Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Cîrnu

10 Ianuarie 2016
Vizualizari: 2049
Comentează add

Echipa Steaua pleacă în această seară în Antalya pentru primul cantonament al iernii în care are programat un singur amical, cu Young Boys Berna.

Steaua, antrenament în sala de forță înaintea plecării în Antalya

catalin-cirnu

Antrenament al echipei Steaua. Foto: Cătălin Cîrnu.

Exilați din Ghencea și mai mereu în căutarea unui loc de pregătire, jucătorii Stelei au efectuat astăzi un antrenament într-o sală de forță a unui complex din Băneasa, alături de Mihai Pintilii, Alexandru Bourceanu și Paul Pârvulescu reveniți la echipă.

Preparatorul fizic, germanul Thomas Neubert, a condus ședința de pregătire de-a lungul căreia roș-albaștrii au pedalat pe biciclete medicinale alături de un instructor specializat ori au lucrat la TRX Rip Trainer. 

Acesta este un dispozitiv de antrenament dotat cu un cordon elastic ataşat la un baston de oţel.

Cordonul elastic asigură o rezistenţă variabilă, generând în acelaşi timp o forţă dezechilibrată.

La exerciţiul de împingere de la piept, deşi ambele mâini participă la mişcare, bastonul de care e ataşată banda elastică poartă toată încărcătura şi trage înapoi sportivul în timp ce el împinge.

Astfel se economiseşte timp, faţă de exerciţiile normale prin care se antrenează forţa, agilitatea, anduranţa musculară şi flexibilitatea fotbalistului. 

Foto: Antrenament Steaua. Sursa foto: Cătălin Cîrnu.

De exemplu, în loc să facă 200 de abdomene, steliştii folosesc aceste aparate timp de 30 de minute şi îşi lucrează toate grupele de muşchi de la gât în jos.

Aceste mişcări explozive, asociate cu viteză şi forţă permit dezvoltarea rezistenţei musculare a întregului corp, lucru care nu se obţine lucrând la aparatele clasice din sala de forţă.

Echipa Steaua pleacă în această seară în Antalya pentru primul cantonament al iernii în care trupa lui Laurențiu Reghecampf are programat un singur amical, în 19 ianuarie cu Young Boys Berna (Elveția).

Roș-albaștrii vor reveni în Turcia și în al doilea stagiu de pregătire al iernii, în perioada 24 ianuarie – 7 februarie când meciurile test vor fi mai numeroase.

26 ianuarie: STEAUA - Ujpest FC (Ungaria)
29 ianuarie: STEAUA - SK Sturm Graz (Austria)
31 ianuarie: STEAUA - Ludogorets Razgrad (Bulgaria)
4 februarie: STEAUA - Djurgardens IF (Suedia)
6 februarie: STEAUA - AS Trencin (Slovacia)


Etichete exclusiv onlinesteaua bucurestifotbalantrenamenteantalyalaurentiu reghecampfmeciuri amicaleturciayoung boys berna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live