Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

20 Martie 2013
Vizualizari: 1102
Comentează add

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, modificarea statutului parlamentarilor conform deciziei Curţii Constituţionale.

Statutul parlamentarilor, votat de plenul parlamentului

iulia-gherman

Foto: Arhivă

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputalilor au aprobat modificarea statutului parlamentarilor conform deciziei Curţii Constituţionale.

Cu majoritate de voturi a fost redus de la 45 de zile la 15 zile termenul în care parlamentarii pot contesta raportul Agenţiei Naţionale de Integritate privind o situaţie de incompatibilitate.

A fost redusă totodată de la 6 luni la 30 de zile perioada în care i se interzice unui parlamentar aflat în conflict de interese să participe la şedinţele de plen.

Faţă de deciziile Curţii Constituţionale, plenul reunit a aprobat modificarea statutului în sensul înlocuirii termenului de ministru cu cel de membru al guvernului.

Un alt amendament adoptat prevede că la data intrării în vigoare a legii statutului parlamentarilor orice dispoziţie contrară se abrogă. Parlamentarii PPDD s-au abţinut de la vot, iar democrat-liberalii s-au exprimat împotrivă pe motiv că modificările adoptate nu corespund întru totul cu deciziile Curţii Constituţionale.


Etichete statutSenatCamera DeputaţilorCurtea ConstituţionalăraportANIPPDDPDLplen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live