Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Decembrie 2017
Vizualizari: 314
Comentează add

Deputaţii au adoptat pe articole, după aproape 13 ore de dezbateri, proiectul privind modificarea Legii 303/ 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Statutul judecătorilor şi procurorilor

florin-lepadatu

 

Deputaţii au adoptat pe articole, după aproape 13 ore de dezbateri, proiectul privind modificarea Legii 303/ 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, votul final urmând să fie stabilit în viitoarea şedinţă a Biroului Permanent.

În cursul serii de miercuri, deputaţii au adoptat un amendament conform căruia statul se îndreaptă cu acţiune în regres, prin Ministerul Finanţelor, împotriva magistraţilor care au săvârşit erori.

"După ce prejudiciul a fost acoperit de stat în temeiul hotărârii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin (6), statul se îndreaptă cu o acţiune în despăgubiri împotriva judecătorului sau procurorului care, cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, a săvârşit eroarea judiciară cauzatoare de prejudicii", se arată în amendamentul votat.

Alineatul 6 invocat în amendament prevede că: "Pentru repararea prejudiciului, persoana vătămată se poate îndrepta cu acţiune numai împotriva statului, reprezentat prin Ministerul Finanţelor Publice".

Deputaţii USR şi PNL s-au declarat nemulţumiţi, la finalul dezbaterilor la proiectul pentru modificarea Legii 303/ 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, susţinând că PSD doreşte să subordoneze toate instituţiile statului român şi chiar că a avut loc "o lovitură de stat de catifea la Palatul Parlamentului".


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live