Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Decembrie 2017
Vizualizari: 560
Comentează add

Principalul partid din Irlanda de Nord a anunţat că nu va sprijini un acord care va face concesii semnificative Republicii Irlanda.

Statutul graniţei cu Irlanda subminează negocierile pentru BREXIT

sergiu-stet

 Premierul britanic, Theresa May. Foto: Arhivă

Disputa privind statutul graniţei irlandeze a subminat eforturile Marii Britanii şi ale Uniunii Europene de a trece la a doua fază a negocierilor pentru Brexit. Premierul britanic, Theresa May a suspendat discuţiile după ce principalul partid din Irlanda de Nord, Partidul Unionist Democrat (DUP), a declarat că nu va sprijini un acord care va face concesii semnificative Republicii Irlanda.

Potrivit informaţiilor, Marea Britanie era pregătită să accepte un statut special pentru Irlanda de Nord. Jucătorii-cheie de la Bruxelles şi Dublin au declarat că acordul este foarte aproape de finalizare în ce priveşte problema graniţei irlandeze, dar unioniştii din Irlanda de Nord şi-au făcut cunoscute îngrijorările faţă de intenţia Marii Britanii de a accepta un text care prevede ceea ce a fost descris ca o continuare a "alinierii reglementărilor" la UE după Brexit.

După ce Theresa May şi Jean-Claude Juncker au confirmat că nu se va ajunge luni la un acord, premierul Irlandei, Leo Varadkar, a declarat că Marea Britanie a agreat totuşi anterior un text care satisfăcea dorinţa Irlandei. 


Etichete Theresa MayJean-Claude JunckergraniţămuncitoriromânicondiţiiBREXIT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live